Szanowni. Pytanie o sieć w domu. Do tej pory korzystałem z modemu 5G zte 889G. Ma on dwa tryby pracy- mostek oraz nieznana mi funkcja "szerokopasmowy internet". Ale ustawiony był w tryb bridge i do niego podłączony router zte t5400 i kolejny na pietrze t5400 podłączony po kablu do pierwszego toutera zte t5400 w trybie mesh. I to działało 2 lata, ale chciałem sobie polepszyć przez deco z uwagi na jednostki zewnętrzne ip68.
Dziś przyszedł 3pack deco x50 oraz switch tp linka.
Podłączyłem modem 5g w trybie mostu do niego deco x50 jako router i przez switcha kolejne x50. ale ten schemat nie dziala. Działa jedynie układ modem-1 deco x50 i 2,3 sztuka x50 ale bezpośrednio wpięta do 1 jednostki. Czyli sygnał nie idzie przez switch. O co chodzi?
Wie ktoś może czt zte mc 889 nie ma zwykłego trybu routera? Tak by za nim dać switcha a kolejne ileś tam jednostek x50 jako access pointy ?
ZTE mc889 + mesh deco
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: ZTE mc889 + mesh deco
Switch powinien być urządzeniem transparentnym dla urządzeń, pracuje w innej warstwie sieci. Wygląda na źle skonfigurowane deco. One powinny działać nawet nie połączone ze sobą kablem, więc to nie w tym problem.
-
- Użytkownik forum
Re: ZTE mc889 + mesh deco
Z tego co sie dokopalem, to mam pewnie stara wersje switcha tplink sg108 ktory nie ma ochrony petli,a deco tego wymagaja (niby w opisie jest mowa o protokole iee1905.1)