Witam, poszukuję routera na działkę (domek holenderski) przede wszystkim do całorocznego monitoringu, sporadycznie wieczorne filmy seriale.
Nie potrzebuję 5G, zasięg 4G/ LTE jest najlepszy w Orange i T-Mobile.
Rozważam ZTE MF17B (kategoria 12) albo zewnętrzny router/ODU Nokia 4G05-B.
Co o nich sądzicie? Nie chcę wydawać dużo max około 300 zł.
Router na działke
Moderator: Moderatorzy
-
SodaWolt
- Początkujący użytkownik forum
-
Mig25
- Guru bezprzewodowy
Re: Router na działke
Domek holenderski to stalowa puszka , więc zdecydowanie lepiej będzie coś zewnętrznego.
Nokia 4G05 jestjak njbardziej ok do LTE.
Nokia 4G05 jestjak njbardziej ok do LTE.
-
matek451
- Guru bezprzewodowy
Z... pomysł z tym MF17B, gorzej nie można wybrać. Na forum nie brak podobnych tematów w których są wskazówki jak dobrać operatora w konkretnej lokalizacji i sprzęt do niego, budzet nie pozwala na zakup tej Nokii z routerem wewnętrznym, ma być tanio i jako tako to podobny zestaw za 150 zł uzywany i będzie Pan zadowolony , kto by tam czytał forum i robił jakies testy. Wybór w ciemno to jest to.
-
SodaWolt
- Początkujący użytkownik forum
Na forum polecali Nokie, więc mogę podnieść budżet,szczególnie przy tej „stalowej puszce” może zrobić dużą różnicę.
Widzę, że na Allegro sprzedają zestawy z D-Link DIR-825 albo ZTE MF282 za ~400 zł.
Mam też w zapasie stary Archer C7 od TP-Linka u rodziców, ale jeszcze nie sprawdzałem go czy działa.
Co mógłbyś polecić używanego?
Widzę, że na Allegro sprzedają zestawy z D-Link DIR-825 albo ZTE MF282 za ~400 zł.
Mam też w zapasie stary Archer C7 od TP-Linka u rodziców, ale jeszcze nie sprawdzałem go czy działa.
Co mógłbyś polecić używanego?
-
Mig25
- Guru bezprzewodowy
MF282 to chyba nie w zestawie ( bo to taki modem do gniazdka)
Jak Ci wystarczy Archer C7 , to czemu nie.... Ten DIR825 też może być ok ( ciekawe która to wersja , czy da się wgrać OpenWRT).
Jak Ci wystarczy Archer C7 , to czemu nie.... Ten DIR825 też może być ok ( ciekawe która to wersja , czy da się wgrać OpenWRT).