Pytanie o LINKSYS WAG200G EU

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wawelski
Początkujący użytkownik forum

Pytanie o LINKSYS WAG200G EU

Post autor: wawelski »

Witam,
pierwszy posta na forum wiec niejako podwójnie :-)
Mam pytanie dotyczące AP LINKSYS WAG200G EU.
Czy ten router może dzielić także Internet udpostępniony przez komputer podłączony skretką przez RJ 45 do tego pudełka?
Póki co czekam na ADSL i chcialem podzielić łącze radiowe ktore mam w tej chwili ( Wlasnie pytanie numer dwa czy można dzielić łącze kiedy nie ma się publicznego IP?), tak aby Internet był na kompie stacjonarnym i przez Wi-Fi Lynksysa na laptopie.

Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Michał C."Wawelski"
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Pytanie o LINKSYS WAG200G EU

Post autor: MaxFM »

wawelski pisze:Czy ten router może dzielić także Internet udpostępniony przez komputer podłączony skretką przez RJ 45 do tego pudełka?
moze, z tym ze za routerem, na LANie musisz dac ip z innej klasy niz na pc
wawelski pisze:czy można dzielić łącze kiedy nie ma się publicznego IP?), tak aby Internet był na kompie stacjonarnym i przez Wi-Fi Lynksysa na laptopie.
nie widze problemu
wawelski
Początkujący użytkownik forum

Re: Pytanie o LINKSYS WAG200G EU

Post autor: wawelski »

Dziękuję za informacje.

W razie problemów (bo póki co jeszcze poczta mi nie dostarczyła sprzętu) pozwolę sobie ( w razie problemów ale odpukać) mieć pytania dodatkowe :-)

Pozdrawiam
Michał C."Wawelski"
ODPOWIEDZ