Witam
Chciałbym zacząć przygodę z bezprzewodowym internetem, ale niestety na razie się nie udało - ugrzązłem w martwym punkcie.
Posiadam jak w temacie PDA HP iPAQ h6340 (Microsoft Windows Mobile 2003 for Pocket PC, Phone edition) oraz notebooka Fujitsu-Siemens (Microsoft Windows XP). Obydwa mają wbudowane WiFi oraz Bluetooth, palmtop posiada wbudowany telefon GSM z obsługą GPRS.
Na PDA internet hula po GPRS bez zarzutu. Bez problemu udaje się połączyc obydwa urządzenia zarówno przez WiFi jak i po Bluetooth.
Nie wiem jednak jak udostępnic połączenie z internetem na laptopa. Pewnie jest to kwestia znajomości systemu Windows Mobile. Nie znalazłem tam po prostu możliwości udostępniania łącza na przykład na zasadzie serwera proxy, a może wymagany jest do tego jakiś programik?
Efekt jest taki, że przy próbie połaczenia z internetem z palmtopa próbuje sie łączyć z IP adresem palma, wykrywa ustawienia serwera proxy i pojawia się komunikat o braku serwera lub błędzie DNS. Próbowałem już z różnymi adresami DNS, ale bez rezultatu. Może macie jeszcze jakieś sugestie? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie
Dzielenie łacza z HP iPAQ h6340 na notebook'a
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzielenie łacza z HP iPAQ h6340 na notebook'a
Mariusz - nowicjusz
-
- Stały użytkownik forum
Re: Dzielenie łacza z HP iPAQ h6340 na notebook'a
Musisz zestawić połączenie dialup w hp'eku udostępnić je przez BT, lub poszukać w necie, może HP udostępnia modem po BT/IRDA, tak jak to jest np. w noki.
Więcej -> Konfiguracja modemów oraz telefonów - GPRS EDGE UMTS HSDPA na komputerze PC, laptopie, notebooku
Więcej -> Konfiguracja modemów oraz telefonów - GPRS EDGE UMTS HSDPA na komputerze PC, laptopie, notebooku
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez kisiel291, łącznie zmieniany 2 razy.
E160 Play
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Dzielenie łacza z HP iPAQ h6340 na notebook'a
Witam
Po pierwsze: nie rozumiem, dlaczego proponujesz dial-up? W HP mam aktywne połączenie GPRS i z tym nie ma problemu. Nie wiem tylko jak "udostępnić je przez BT".
Po pierwsze: nie rozumiem, dlaczego proponujesz dial-up? W HP mam aktywne połączenie GPRS i z tym nie ma problemu. Nie wiem tylko jak "udostępnić je przez BT".
Mariusz - nowicjusz