Router czy Access Point

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wydma8
Początkujący użytkownik forum

Router czy Access Point

Post autor: wydma8 »

Witam serdecznie.

W najblizszym czasie chce zakupic jedno z ww urzadzen aby moc korzystac z radiowego internetu, na razie mam dostep poprzez osiedlowke, ktora dostarcza sygnal kablem.

Chce aby sygnal radiowy byl odbierany w laptopie w calym mieszkaniu (mieszkanie ok 60m2), w przyszlosci mozliwe ze bede chcial podlaczyc jeszcze jeden komputer tyle ze stacjonarny i nie koniecznie radiowo, moze byc i kablem.

Jakie urzadzenie bedzie najbardziej optymalne dla moich potzrb, czy ma byc to ac czy tez moze router, kiedys bylem u kolegi a on mial router smc i tak puszczal sygnal radiowo na 2 lapy.

Troszke za bardzo nierozumie czym sie rozni ac o routera, z tego co na razie wyczytalemto sa to praktycznie te same urzadzenia, tzw spelniaja te same funkcje, dziela nata:)

Prosze o pomoc i pozdrawiam!

Edycja: Moderator ->sardo nunspa

Netgear WGR614 v6

Co sadzicie o tym urzadzeniu??. Sprawdza sie, jest niezawodne, nada sie??

Pzdr

Linksys BEFW11S4

a moze to??:)

Nie pisz jednego posta pod drugim.Korzystaj z opcji Obrazek Moderator ->sardo nunspa
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Router czy Access Point

Post autor: MaxFM »

W Twoim przypadku router, a czym sie rozni od AP to znajdziesz TUTAJ
wydma8
Początkujący użytkownik forum

Post autor: wydma8 »

Oki juz wiem ze ma byc to router wifi, ale teraz mam kolejne pytanie, ktory router bardziej polecacie??

Linksys BEFW11S4 Router WI-FI

czy

Netgear WGR614 v6; Router WIFI

Prosze serdecznie o pomoc, dzieki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

bierz linksysa
ODPOWIEDZ