d-link 900AP+ konfiguracja, problem!!!

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zolter17
Początkujący użytkownik forum

d-link 900AP+ konfiguracja, problem!!!

Post autor: zolter17 »

witam. Zostałem posiadaczem owego wzmacniaka i tutaj zaczynają sie schody. Mój komputer łączy sie z internetem przez wifi. Chyba nie muszę tłumaczyc, że sygnał z mojego komputera wychodzi przez zwykła katre Ethernet, wchodzi do AP i idzie w świat przez antene wifi, ale dla pewnosci wole to napisac:). Problem polega na konfiguracji. Wygooglowałem ze trzeba w przegladarce wpisać 192.168.0.50 i powinno pojawic sie okineko z konfiguracja, no ale u mnie nic sie nie pojawia. Myslałem ze moze sieciówka nie jest zainstalowana, ale jednak jest. Wiec co zrobić? przy probe upgrade`u frimware`a wywala błąd. prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: d-link 900AP+ konfiguracja, problem!!!

Post autor: morion »

po pierwsze: ten dlink to nie "wzmacniak" tylko Access Point
po drugie: sprawdź jakie IP ma twoj komp, bo jak masz początek numeru inny niż 192.168.0. to sie nie połaczysz przez www, dla konfiguracji musisz zmienić IP na kompie na powiedzmy 192.168.0.51, potem możesz wrócić do starego IP
po trzecie: jak chcesz robic upgrade softu jak nie mozesz wejsc na www z konfiguracja ;)
po czwarte: jak juz robisz upgrade softu to na wersje 3.02... inne są do bani...
po piate: pozdrowionka :)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: d-link 900AP+ konfiguracja, problem!!!

Post autor: MaxFM »

Jak napisał @morion, dodam tylko ze jeszcze musisz sobie ustawic na pc maske taka jak ma AP, zazwyczaj sama sie ustawia ale nie zawsze. Reasumujac: na karcie w pc ustawiasz: ip-192.168.0.51, maska-255.255.255.0, brama-mozesz dac IP APka. Jak zatwierdzisz wklepujesz w przegladarke ip apka i ma wyskoczyc okienko logowania. Wklepujesz login: admin, hasło zostaje puste. Wchodzisz do konfigu.
ODPOWIEDZ