Witam
Raz na jakiś czas kiedy wchodze na forum dostaje komunikat że "zostałem wyrzucony z forum", o co chodzi??
Czy popełniłem jakieś wykroczenie które nie mieści się w netykiecie, a o którym to nie jestem świadom.
Pytanie do moderatorów-wyrzucony z forum?!
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Pytanie do moderatorów-wyrzucony z forum?!
Obecnie trwają prace nad powstrzymaniem SPAMU. Jest zmieniona procedura rejestracji i mogą się pojawiać jakieś anomalie. Sprawę wyjaśni dokładniej @Bliski, gdyż głównie on się zajmuje tą kwestią.
Ostatnio zmieniony 2007-04-08, 00:40 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 1 raz.
- crow6
- Stały użytkownik forum
Tylko dlaczego te anomalie dotycza tylko logowania sie na polaczeniu przez TC??? Jak lacze sie standardowo bez proxy to jest ladnie i wesolo ale jak wlacza TC to juz klapa :/mogą się pojawiać jakieś anomalie
Nie wiem jak Wy walczycie z tym spamem ale blokowanie polaczen przez TC (a moze <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> przez zagraniczne proxy) nie jest rozwiazaniem.
@Bliski - czekam(y) na Ciebie - zrob cos z tym!
I moze bez takich eksperymentow-niespodzianek...
ps Wesolych Swiat!!!
Gott ist ein Popstar ]:->
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Jeżeli logujesz się przez proxy, to na 99% to IP jest na liście spamerskich.crow6 pisze:Tylko dlaczego te anomalie dotycza tylko logowania sie na polaczeniu przez TC??? Jak lacze sie standardowo bez proxy to jest ladnie i wesolo ale jak wlacza TC to juz klapa
Proszę o podanie tego IP na PW, zostanie ono odblokowane.
EDIT:
Na marginesie proszę też na przyszłość (jeżeli to możliwe) o informacje o tego typu problemach przesyłać po za tym wątkiem także do mnie na PW. Gdyż ten wątek w natłoku spraw świątecznych gdzieś mi umknął.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Nie dostałem od Was namiarów ale przeglądając logi z serwera ustaliłem gdzie leży przyczyna i obecnie nie powinno już być problemu z logowaniem się poprzez TC.
Przepraszam za utrudnienia nie były one spowodowane anomaliami, ale blokadą IP z którego wysyłano dużo spamu.
Dzięki zmianom, które nastąpiły możemy już te IP odblokować
Proszę o informacje czy teraz jest OK.
Przepraszam za utrudnienia nie były one spowodowane anomaliami, ale blokadą IP z którego wysyłano dużo spamu.
Dzięki zmianom, które nastąpiły możemy już te IP odblokować

Proszę o informacje czy teraz jest OK.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)