ostatnio iplus ledwo dziala... Wam tez?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michal_99
Stały użytkownik forum

ostatnio iplus ledwo dziala... Wam tez?

Post autor: michal_99 »

witam
mieszkam niedaleko Kielc, mam EDGE i od kilknastu dni strasznie slabo mi dziala iplus (nie chodzi o limit). Dawniej moglem sciagac na okraglo nawet emulem i bylo oki a teraz chce pobrac z poczty wiekszy plik i za chwile cos sie zapycha... polaczenie niby jest aktywne ale net nie dziala. Robie restart i dopiero wtedy wraca do normy. Tez tak macie?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: ostatnio iplus ledwo dziala... Wam tez?

Post autor: Fanta »

Kolego @michal_99, zrozum że są święta i dużo osób pisze i dzwoni, a rozmowy GSM są puszczane pierwsze od transmisji danych GPRS/EDGE/UMTS. A poza tym może to być spowodowane wejściem nowego operatora Play P4, który ma na razie <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z nadajników Plusa...
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
kisiel291
Stały użytkownik forum

Post autor: kisiel291 »

kolego fanta88 płacisz wymagasz, zrozum też i to :)
E160 Play
NewWalk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: NewWalk »

fanta88 pisze:A poza tym może to być spowodowane wejściem nowego operatora Play P4, który ma na razie <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z nadajników Plusa...
O! Właśnie jak myślicie, czy to, że Play jedzie na nadajnikach Plusa może w zauważalny sposób pogorszyć jakość ich funkcjonowania?
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

fanta88 pisze:Kolego @michal_99, zrozum że są święta i dużo osób pisze i dzwoni, a rozmowy GSM są puszczane pierwsze od transmisji danych GPRS/EDGE/UMTS. A poza tym może to być spowodowane wejściem nowego operatora Play P4, który ma na razie <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z nadajników Plusa...
I tu kolega siem myli :wink: ja w Sylwestra tuz po polnocy na www siedzialem i normalnie z predkosciami ponad 20kB/s ssalem :shock: Oczywiscie siec byla totalnie zapchana bo ani do mnie ani ja nie moglem nigdzie zadzwonic - siec zajeta :shock: Wniosek jest prosty Plus ma wydziolone osobne kanaly-sloty tylko i wylacznie do danych :!: :!: :!: Ja w Lodzi i okolicach nie zauwazylem by Iplus sie popsul :) Moze to jakas awaria konkretnie u Ciebie :?:
fuhmen
Stały użytkownik forum

Post autor: fuhmen »

Szczęśliwi ci którzy mają <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> edge, bo mnie już obiecują 1,5 roku, a teraz mówią że w edge nie będą już inwestować tylko w 3g. Dopłacę do końca umowy i biorę 1mbit z ultimo i ssanie 128kb/s
iPlus -MotorolaV235
Awatar użytkownika
lukaso
Użytkownik forum

Post autor: lukaso »

@szalony no, u mojego kolegi w firmie w Łodzi necik iPlus chodzi bardzo dobrze, do 25kb/s nawet ciągnie. ale rzadko wykorzystuje go do pobierania plikow-do tego jest stałka i brak limitów w neo:) jest jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> zadowolony-też zamierzam kupic i podziałać na nim troche. będzie wprowadzane HSDPA więc szybkości jeszcze większe się zdarzą:)

oby w Łodzi:)
Awatar użytkownika
reilord
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: reilord »

kisiel291 pisze:kolego fanta88 płacisz wymagasz, zrozum też i to :)
Jak bedziemy tak wszystko rozpatrywac to bardzo szybko wyzbedziemy sie czlowieczenstwa i zrozumienia dla drugiego czlowieka, choc...
z drugiej strony dopoki jestesmy ludzmi, latwo na nas zarobic :/
batt21
Stały użytkownik forum

Post autor: batt21 »

michal_99 pisze:witam
mieszkam niedaleko Kielc, mam EDGE i od kilknastu dni strasznie slabo mi dziala iplus (nie chodzi o limit). Dawniej moglem sciagac na okraglo nawet emulem i bylo oki a teraz chce pobrac z poczty wiekszy plik i za chwile cos sie zapycha... polaczenie niby jest aktywne ale net nie dziala. Robie restart i dopiero wtedy wraca do normy. Tez tak macie?
pozdrawiam

Pewnie oddali sporo miejsca Playowi i sie im zapchało :oops: :oops: :oops:
--------------------------------
P II Coman. 2 xp.sp2
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Temat dotyczy funkcjonowania sieci i awarii sieciowych, dlatego przenoszę na => Anteny GSM i problemy z zasięgiem
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

Mi niekiedy działo się tak samo z połączeniem UMTS, jesli pracowałem na kompie robiąc coś innego niż korzystając z neta w tle działało tylko gg to niekiedy, gdy chcialem wejść do FF i otworzyć stronę to nie przychodziły pakiety, musiałem zrestartować połączenie i znów było ok, ale zakupiłem antenę kierunkową do mojego modemu i problem praktycznie zniknął, bardzo rzadko połączenie się "zawiesza".
CLEARW'RE
Broadband
ODPOWIEDZ