internet w niemczech
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet w niemczech
Witam!W czerwcu wyjezdzam na 2 miesiace do Niemiec do pracy.W tym czasie zeby nie byc odciata od swiata :)zabieram laptopa z tymze chcac miec tam internet nie wiem kompletnie co zrobic..Na pewno bede miala tez telefon w jakiejs niemiecekiej sieci,vodafone lub t-mobile albo o2.Czy ktos moglby mi pomoc i wytlumaczyc dokladnie krok po kroku co powinnam tam na miejscu zrobic zeby miec internet bezprzewodowy jakis..Jestem laikiem w tej kwestii wiec jakby ktos mogl mi pomoc bede bardzo wdzieczna:))Czekam z niecierpliwoscia na rady:)
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: internet w niemczech
Na początek proponuję użyć opcji
Szukaj tematów na forum i wpisać "internet w niemczech" lub "internet za granicą".
A jeśli będziesz miała telefon z niemieckim operatorem to dowiedz się jakie kto ma ceny, wybierz najlepszą ofertę i się podłącz za pomocą telefonu. Proponuję też poczytać >TUTAJ<.
Napisz jeszcze jaki bedziesz mieć lub już masz telefon.

A jeśli będziesz miała telefon z niemieckim operatorem to dowiedz się jakie kto ma ceny, wybierz najlepszą ofertę i się podłącz za pomocą telefonu. Proponuję też poczytać >TUTAJ<.
Napisz jeszcze jaki bedziesz mieć lub już masz telefon.
-
dzieki za info.Troche poczytalam to co mialam poczytac i wiem odrobine wiecej.Rozumiem ze za pomoca tel.mozna sie polaczyc,tylko jakie parametry powinien tel posiadac??ja mam sharpa GX20,bez bluetootha na pewno wiec pewnie niedobrze.Bo jesli nie tel. to bede musiala kupic modem,tak??ile cos takiego moze kosztowac??pozdrawiam
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Ale ma podczerwień czyli możesz go podłączyć do laptopa o ile laptop posiada podczerwień. Obsługuje też GPRS czyli twój telefon da radę.emilalupa pisze:ja mam sharpa GX20,bez bluetootha na pewno wiec pewnie niedobrze.Bo jesli nie tel.

Elektroniczna rewolucja
-
No dobrze,mam laptopa (ASUS A3HF-5A009H) bo zapomnialam dodac a moze to ma jakies znaczenie, i tel.sharp GX20.Moge sie nim laczyc z laptopem,i co dalej??Nie wiem w ogole czy jest sens tego internetu bo poczytalam tu troche opinii i wychodzi na to ze jest bardzo drogi w porownaniu z ploska jeszcze.Wiec nie wiem co robic..Ide so salonu e-plusa dajmy na to i co oni mi proponuja??Jakas karte czy cos??a co z konfiguracja telefonu??prosze o jakies info jeszcze bo ja kompletnie sie na tym nie znam..
- reilord
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Najlepsza oferte zawsze mial Vodafone, przynajmniej w abonamencie. Musialabys poszukac informacji nt. uzytkownikow CallYa i poszukac cennika. Nie radze isc do T-Mobile gdyz oni po podpisaniu umowy z niemieckim operatorem telefonii stacjonarnej, inwestuja w lacza stale. Zalezy tez do czego bedzie Ci potrzebny ten internet. Bo jesli do maili, czatu i nowych wiesci to w Vodafone masz caly ich portal za darmo bez ograniczen (jak w play), gdzie masz skrzynke pocztowa, serwisy informacyjne, czaty, uslugi itp. Mialem wlasnie karte CallYA od Debitel (czyli Vodafone ale nie do konca - nie bede tlumaczyl konszachtow miedzy nimi) i caly portal - lacznie z telewizja 3g byly za free. Jesli natomiast zalezy Ci na gg, bezcelowym przegladaniu internetu itp. to jednak proponuje pre-paid gdyz bezsensem bylo by kupowac abonament skoro jedziesz do pracy i itak pewnie wiekszosc czasu nie bedziesz z niego <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font>. Poszukac cennika dla "Praeise fuer Call-Ya Kunden".