i notorycznie tak mi sie dzieje
czy to moze byc wina modemu?
Moderator: Moderatorzy
--felekdf1 pisze:Jakoś dziwnie od paru dni utrzymuje się wysoka prędkość wysyłania w moim modemie Ed77 a jestem po cięciu transferu więc ta prędkość powinna spaść ale u mnie jest jakoś dziwnie za szybko.
Sam się dziwie takim prędkość, bo jestem pod zasięgiem EDGE a wiec powinno tu być max 118Kbpsa jest średnio po 750kbps
![]()
o co w tym chodzi![]()
nie mam blokadyJojo pisze:To wygląda jak przycięcie transferu. Wykonaj telefon do BOA i wypytaj się czy nie masz blokady.
Może złącza w modemie nie stykają czasami lub karta pokryła się jakimś nalotem? Ja mam tak w telefonie, że co jakiś czas muszę SIMa wyciągać i przeczyścić styki telefonu u karty benzyną ekstrakcyjną i po tym zabiegu jest OK na jakieś pół rokuMauros pisze:2. Czy normalnym jest ze czasem wyswietla mi komunikaty o braku karty SIM
To jest normalne w momencie gdy masz ustawione automatyczne wybieranie trybu pracy i nie jesteś w zasięgu UMTS bo modem stara się najpierw odnaleźć zasięg UMTS. Ustaw sobie żeby modem wybierał Tylko GPRS/EDGE albo tylko UMTS, wtedy szybko odnajduje sieć.Mauros pisze:1. Czy normalnym jest ze moj Merlin potrzebuje okolo 3minut po inicjacji WIN aby znalezc siec?