TrafficCompresor - dziala czy sa jakies problemy?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tomek34
Stały użytkownik forum

TrafficCompresor - dziala czy sa jakies problemy?

Post autor: tomek34 »

Witam, Kiedys uzywalem internetu komorkowego poprzez TC. Teraz znowu chcialem uzyc TC ale serwer nie odpowiada ,pokazuje Runtime error. Czy ktos uzywa w tej chwili TC a moze ja cos zle robie, moze jest cos innego? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: TrafficCompresor - dziala czy sa jakies problemy?

Post autor: Fanta »

tomek34 pisze:Witam, Kiedyś uzywalem internetu komorkowego poprzez TC.
Chciałeś chyba powiedzieć że korzystasz z TC, bo ktoś pomyśli że się łączysz :wink:
Spróbuj uruchomić go w nocy bo w dzień często są problemy, zbyt obciążony serwer.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
Awatar użytkownika
Fazzi
Stały użytkownik forum

Post autor: Fazzi »

Dokładnie, @Fanta ma rację. Serwery są strasznie obciążone :( Spróbuj programu cFos Speed. Jest płatny, ale można go testować przez 180 dni bodajże.
WiFi System = 10 Mbit (w nocy 2 razy szybciej)
Orange CDMA
iPlus LTE
Awatar użytkownika
S.N.A.J.P.E.R
Stały użytkownik forum

Post autor: S.N.A.J.P.E.R »

Dokładnie tak jak koledzy wyżej, serwery TC różnie działają ja zazwyczaj nie mam problemów z połączeniem się z ich serwerami ale bywa też różnie, czasami mogę przez pół dnia nie otrzymać dostępu do ich serwerów :| :(
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Tak szczerze to kolego @tomek34 daj sobie spokój z takimi programami, testowałem wiele i często nie dawały żadnego efektu, zdarzało się że efekt był odwrotny podwójnie (spowolniony system i internet)

To jest internet komórkowy i raczej go nie przyśpiszysz, jedyne co to możesz zmniejszyć czas otwierania się strony, ale o tym >TUTAJ<

--
przenoszę do Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia (Fanta)
hubert
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: hubert »

Mi chodzi Traffic compressor bez problemu, z tym że oczywiście zanim połączy się z serwerem musi upłynąć trochę czasu.
Ale fakt, jakieś problemy są, bo próbując wejść na macierzystą stronę programu otrzymywałem właśnie błąd RUN TIME serwera, ale sam program działa.
Awatar użytkownika
S.N.A.J.P.E.R
Stały użytkownik forum

Fanta pisze:daj sobie spokój z takimi programami, testowałem wiele i często nie dawały żadnego efektu, zdarzało się że efekt był odwrotny podwójnie (spowolniony system i internet)
Tu muszę się nie zgodzić, używam TC i dzięki niemu widzę efekty ale oczywiście takie jak (szybsze włączanie stron, szybsze uruchamianie się komunikatorów,itp.) ale wiadomo prędkości neta to się raczej nie przyspieszy, ale jestem ZA żeby kombinować z takimi programami bo nie wiem jak u was ale u mnie widać efekty.
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

S.N.A.J.P.E.R pisze:Tu muszę się nie zgodzić, używam TC i dzięki niemu widzę efekty ale oczywiście takie jak (szybsze włączanie stron, szybsze uruchamianie się komunikatorów,itp.) ale wiadomo prędkości neta to się raczej nie przyspieszy, ale jestem ZA żeby kombinować z takimi programami bo nie wiem jak u was ale u mnie widać efekty.
No widzisz u każdego jest inaczej... Ale weź to pod uwagę że ja mówiłem ogólnie o takich programach, @S.N.A.J.P.E.R przetestuj inne i zobaczysz że są takie które nic nie dają, a i nawet takie co dają efekt odwrotny...
Może i TC daje jakieś efekty, ale żeby się zalogować w dzień trzeba trochę poczekać, mi i bez tego net działa w miarę "szybko" :wink:
Awatar użytkownika
crow6
Stały użytkownik forum

Post autor: crow6 »

Moze sie myle, ale runtime error to raczej blad programu niz problem z obciazeniem serwera...

Ja uzywam TC od kilku miesiecy i dziala spoko. Czasami trzeba "chwilke" poczekac (np 30 minut :]) ale wtedy program pokazuje dymek z info i jest ikonka z klepsydra. No i siec dziala wtedy normalnie. Potem - gdy sie juz zaloguje - restartuje komunikator i klienta pocztowego i smiga az milo :)

Moze to wina systemu?
Gdy ja mialem problem z TC (wynikal z tego, ze kilka programow haczylo WinSocki i TC nie mogl sie "wpasowac") to odinstalowalem TC, odpalilem programik WinSockFix (trzeba go z sieci sciagnac - jest FREE), zrestartowalem kompa i zainstalowalem od nowa TC...
Gott ist ein Popstar ]:->
Awatar użytkownika
S.N.A.J.P.E.R
Stały użytkownik forum

Fanta pisze:@S.N.A.J.P.E.R przetestuj inne i zobaczysz że są takie które nic nie dają, a i nawet takie co dają efekt odwrotny...
Nie wątpie, takich programów jest bardzo dużo właśnie miałem zamiar w wolnym czasie potestować takie programy, może znajdzie się jeszcze jakiś program który jest naprawdę dobry i działa :wink:
1234kqpr6

Post autor: 1234kqpr6 »

TC u mnie działa dobrze na GPRS przyśpieszał bardzo łącze teraz kiedy mam EDGE to nie tak bardzo ale jednak :)
Najgorsze jest to, że TC zmniejszył limit danych do 5MB... tragedia.
Polecam łączenie się z TC przed godz. 8.00 rano :), a koło 7.20 łączy się natychmiast.
Awatar użytkownika
Maciek
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Maciek »

Mi tam TC trochie pomogl :P ale bez przesady :D Najlepiej sprawdza się przy sciaganiu plików typu .txt A ten cfos Speed to sie powinien nazywac cSYF NieSPEED Raz ze zamulal kompa dwa ze net nie chodzil prawie wcale :)
Dawno mnie tutaj nie było :)
kisiel291
Stały użytkownik forum

Post autor: kisiel291 »

Panowie zawsze można sobie postawić TC w warunkach domowych... nie trzeba czekać na zalogowanie, kompresja jest rewelacyjna, jak ktoś chce to sobie może nawet przekompresować obrazki... i to wszystko za darmo...wystarczy czytać forum, bardziej dokładnie.
E160 Play
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Chyba koledze @kisiel291 chodzi o ten post, którego sam jest autorem :wink: >KLIK<
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Fanta, łącznie zmieniany 1 raz.
MichalXP
Początkujący użytkownik forum

Post autor: MichalXP »

testowałem TC (simdata, sierra wireless), testowano na portalu internetowym (polskim). Metoda: sprawdzenie stanu konta przed i po pomiarze.

Wyniki:
- poziom kompresji raportowany przez TC ok 63% (nie wczytuję grafiki)
- poziom oszczędności rzeczywistych 0% = kasa naliczana była wbrew temu co pokazywał TC wg. transmisji "nieskompresowanej".

Czy ktoś otrzymał podobne rewelacje?

PS proszę nie pisać, że serwer był nie połączony, źle skonfigurowany program, ect. Wszystko chodziło OK.
ODPOWIEDZ