Jaką karte zakupic koszty i zasięg we francji ?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maju
Początkujący użytkownik forum

Post autor: maju »

Posiadam lapqa Hp nx7400 wyjezdzam za granice a dokladniej do francji miejscowosc toulouse chcicalbym zakupic karte umts gprs simdata jednak nie mam pojecia jaki wybrac model oczywiscie chcialbym zakupic w miare rozsadnej cenie z neta bede korzystal przegladajac poczte stornki www i komunikator wiec nie potrzebuje zaskakujacych transferow no i oczywiscie jakie beda koszty korzystania z frnacuskiego operatora w przeliczeniu na polskie a i jeszcze jedno we francji ma wejsc wcdma na 900 mhz co wtedy ? Prosze o jakies linki z allegro.Dzieki z gory pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Jaką karte zakupic koszty i zasięg we francji ?

Post autor: sardo nunspa »

Kup kartę bez simloka wtedy masz taki wybór prepaidów we Francji. Zwróć szczególną uwagę na port karty w Twoim laptopie (HP nx7400)- to PC card slot typ I/II(Express card). Nie PCMCIA. Zwracam Ci na to szczególną uwagę, żeby nie spotkało Cię to
Latka lecą...
maju
Początkujący użytkownik forum

Post autor: maju »

DZieki lecz prosil bym o jakies linki z allegro z kartami express card i w rozsadjen cenie
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Jaką karte zakupic koszty i zasięg we francji ?

Post autor: sardo nunspa »

W rozsądnej cenie, czyli 1000-1200zł?? Bo po tyle chodzą express card :( . Jeżeli dla Ciebie takie ceny są rozsądne to wpisz w wyszukiwarce Allegro GPRS, albo EDGE, albo UMTS, lub HSDPA zaznacz komputery i pokażą się modemy. Z Express card jest merlin XU 870 za 1000zł, za 990 – dla mnie masakra. Jedynym „rozsądnym” rozwiązaniem jest modem Teltonika E10 na USB za 639zł. Jeżeli na lapku masz Vistę to z dużym prawdopodobieństwem nie zainstalujesz żadnego modemu – brak sterowników. Przykro mi to powiedzieć, ale się nieźle wkopałeś :| . Za 1200zł miałbyś całkiem niezły laptop z najtańszym modemem PCMCIA na GPRS. Doskonale spełnił by wymagania, które postawiłeś.
edycja

Tu przyznaję się do błędu, który popełniłem. Otóż PC Card to popularne na zachodzie określenie PCMCIA. Ja Napisałem że PC Card i Express Card to to samo a tak nie jest. :oops:
Latka lecą...
ODPOWIEDZ