Wymiana sim na Usim w Orange...
Moderator: Moderatorzy
- gnd
- Stały użytkownik forum
Wymiana sim na Usim w Orange...
...czy ktos juz wymienil sobie karte sim na usim w orange , bo mam sprzeczne info na temat warunków i ceny takiej wymiany.W BOA dowiedziałem się że można , nie ma z tym problemu, cena 12/60pln, natomiast w 2 salonach mi odmówili takiej wymiany tłumacząc się , że nie maja i nie mogą-przy licencji wymienić.. Rozbieżność w cenie to wynik 2 rozmów z 2 konsultantami... 

Re: Wymiana sim na Usim w Orange...
Wymiana karty SIM jest możliwa jeśli miało się wcześniej USIM....Kosztuje 60PLN - wymieniałem już. Orange tworzy subsieć w sieci.... Do umtsa wpuszcza tylko tych co mają UMTS w umowie, nie tak jak plus. Efektem tego jest to że ciągle przekładam karty SIM do tel. i Choć mam tel 3G to nie mogę przeprowadzić wideorozmowy z mojej karty sim abonamentowej, bo nie wpuszcza mnie na UMTSa, mogę natomiast z USIMA z licencją UMTS. Moim zdaniem to głupota straszna, no ale czego się spodziewać po Orange. Po kilku latach chciałem się wreszcze od nich wyprowadzić, ale skusili mnie Nokią 6680 za złotówkę i dałem się złowić......A przecież mógłbym mieć jednego SIMa i do niego dokupić licencję na internet, to nie przekładanie karty.... To orange to jeszcze gorsze niż TPSA ;-(
-
- Mistrz bezprzewodowy
Co do wymiany tylko usim na usim to nieprawda. Trzeba tylko mieć odpowiednio nową kartę sim żeby można było wymienić na usim. Znam już takie osoby co wymieniły, a przedtem nie miały usim bo i skąd skoro już dość dawno podpisywali umowy?[email protected] pisze:Wymiana karty SIM jest możliwa jeśli miało się wcześniej USIM....Kosztuje 60PLN - wymieniałem już. Orange tworzy subsieć w sieci.... Do umtsa wpuszcza tylko tych co mają UMTS w umowie, nie tak jak plus. Efektem tego jest to że ciągle przekładam karty SIM do tel. i Choć mam tel 3G to nie mogę przeprowadzić wideorozmowy z mojej karty sim abonamentowej, bo nie wpuszcza mnie na UMTSa, mogę natomiast z USIMA z licencją UMTS. Moim zdaniem to głupota straszna, no ale czego się spodziewać po Orange. Po kilku latach chciałem się wreszcze od nich wyprowadzić, ale skusili mnie Nokią 6680 za złotówkę i dałem się złowić......A przecież mógłbym mieć jednego SIMa i do niego dokupić licencję na internet, to nie przekładanie karty.... To orange to jeszcze gorsze niż TPSA ;-(
Back to the Future 

- gnd
- Stały użytkownik forum
"Niestety wymiana sim(siminteligent,simATK) nie jest mozliwa" ....taką informacje uzyskałem pod nr *800(biuro obsługi klientow BiznesEwryłer), czyli ze źródła najbardziej pewnego...Zakładam , że chodzi poprostu o to by klienci z licencja gprs nie kożystali z transferu 3g za 60 pln jesli licencja 3g kosztuje 120/m-c. Bzdura straszna ale co sie dziwić w Polsce żyjemyCo do wymiany tylko usim na usim to nieprawda. Trzeba tylko mieć odpowiednio nową kartę sim żeby można było wymienić na usim. Znam już takie osoby co wymieniły, a przedtem nie miały usim bo i skąd skoro już dość dawno podpisywali umowy?

-
- Mistrz bezprzewodowy
Przeczytałeś co napisałem? TRzeba mieć odpowiednio nową kartę SIM, żeby mogli Ci wymienić.gnd pisze: "Niestety wymiana sim(siminteligent,simATK) nie jest mozliwa" ....taką informacje uzyskałem pod nr *800(biuro obsługi klientow BiznesEwryłer), czyli ze źródła najbardziej pewnego...Zakładam , że chodzi poprostu o to by klienci z licencja gprs nie kożystali z transferu 3g za 60 pln jesli licencja 3g kosztuje 120/m-c. Bzdura straszna ale co sie dziwić w Polsce żyjemyIdea sie chwali , że ma 3g ale nie mówi, że nikt z tego nie może <font color="#FF00FF"><b>»»skorzystać««</b></font>, bo ma taki kaprys i nie pozwala 10 milionom uzytkowników swojej sieci zalogowac się do sieci 3g- wniosek jest taki:umts w idei tylko dla wybranych... W tej sytuacji ma sens wprowadzanie do oferty co raz to nowszych telefonów z umts-em
![]()
![]()
Back to the Future 

- gnd
- Stały użytkownik forum
...ja przeczytalem, ale ty chyba nie , a poza tym zapomniałeś jaki jest temat topa, że wymianiaja w momencie zgubienia albo uszkodzenia usim
usim to wiem, ale sim
usim to juz niestety nie
Zasada jest taka że usim dostają tylko ci abonenci którzy podpisują umowe na "biznas ewryłer 3g/wlan"
innych opcji nie ma 

-
- Mistrz bezprzewodowy
No przecież w tej chwili głupoty piszesz!!! Mój znajomy mający licencję gprs kupioną pod koniec 2004 roku ostatnio wymienił z sim na usim i wcale nie zgubił sim i nie miał ewrywhere everywhere 3g/wlan. Głupoty pisze i tyle!!!!!!!gnd pisze:...ja przeczytalem, ale ty chyba nie , a poza tym zapomniałeś jaki jest temat topa, że wymianiaja w momencie zgubienia albo uszkodzenia usimusim to wiem, ale sim
usim to juz niestety nie
Zasada jest taka że usim dostają tylko ci abonenci którzy podpisują umowe na "biznas ewryłer 3g/wlan"
innych opcji nie ma
Back to the Future 

- gnd
- Stały użytkownik forum
...ok, nie bedę się spierał ...moze jemu wymienili, bo "on jest fajny, oni są fajni, a fajny fajnego lubi"
Mi w każdym razie nie chcieli w 2 salonach wymienić, a podchody robiłem w sumie 4x.Chyba nie jastem fajny
W takim razie napisz czy mimo tego że twoj koleś ma licencje gprs i usim to ma transfery z sieci 3g , czy tylko edge
Mi w każdym razie nie chcieli w 2 salonach wymienić, a podchody robiłem w sumie 4x.Chyba nie jastem fajny

W takim razie napisz czy mimo tego że twoj koleś ma licencje gprs i usim to ma transfery z sieci 3g , czy tylko edge

-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie wiem, czy ma umts bo nie pytałem.gnd pisze:...ok, nie bedę się spierał ...moze jemu wymienili, bo "on jest fajny, oni są fajni, a fajny fajnego lubi"
![]()
Back to the Future 

- gnd
- Stały użytkownik forum
...bo jak nie ma, to kant d... rozbić taką wymiane...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wydaje mi się, że nie po to wymieniasz kartę na usim, żeby na gprsie jechać. Kiedyś coś wspominał o modemie umts, ale czy to działa to nie wiem.gnd pisze:...bo jak nie ma, to kant d... rozbić taką wymiane...
Back to the Future 

Żeby zakończyć tą bezsensowną rozmowę to oto co otrzymałem na piśmie od Centertela:
"Dziękujemy za korespondencję. Na chwilę obecną wymiana karty SIM na tą w wersji USIM nie jest mozliwa, do momentu, kiedy sieć Orange nie przedstawi naszym klientom specjalnej oferty promujacej usługi UMTS. O możliwości wymiany karty SIM na USIM zostanie Pan poinformowany w korespondencji zamieszczanej wraz z fakturami. Dokładna data wprowadzenie tej oferty nie została jeszcze ustalona.
Mamy nadzieję, że przesłana informacja okaże się pomocna"
I tyle, to samo w salonie. Odmawiają wymiany karty na USIMa bo wideorozmowy nie są jeszcze wprowadzone. Mówili mi, że nastąpi to 20 go lutego, ale w necie czytałem że ciągle są problemy techniczne i przesuwają ofertę na marzec.... W każdym razie na pytanie, po co dali mi tel UMTS a teraz odmawiają wymiany karty to mówią że przecież i tak nie ma jeszcze wideorozmów, a ja im na to że nie chodzi mi o to wideocoś tylko o szybszą transmisję danych.... Ech, ale tam nic nikt nie rozumie....
"Dziękujemy za korespondencję. Na chwilę obecną wymiana karty SIM na tą w wersji USIM nie jest mozliwa, do momentu, kiedy sieć Orange nie przedstawi naszym klientom specjalnej oferty promujacej usługi UMTS. O możliwości wymiany karty SIM na USIM zostanie Pan poinformowany w korespondencji zamieszczanej wraz z fakturami. Dokładna data wprowadzenie tej oferty nie została jeszcze ustalona.
Mamy nadzieję, że przesłana informacja okaże się pomocna"
I tyle, to samo w salonie. Odmawiają wymiany karty na USIMa bo wideorozmowy nie są jeszcze wprowadzone. Mówili mi, że nastąpi to 20 go lutego, ale w necie czytałem że ciągle są problemy techniczne i przesuwają ofertę na marzec.... W każdym razie na pytanie, po co dali mi tel UMTS a teraz odmawiają wymiany karty to mówią że przecież i tak nie ma jeszcze wideorozmów, a ja im na to że nie chodzi mi o to wideocoś tylko o szybszą transmisję danych.... Ech, ale tam nic nikt nie rozumie....