Witam,
niedawno pojawil sie pierwszy dostawca internetu droga radiowa w mojej miejscowosci dlatego zastanawiam sie nad zmiana ale ze w temacie w ogole sie nie orientuje postanowilem sie zapytac jakich urzadzen bede potrzebowal?
w tej chwili uzywam routera WLan i laptopa do ktorego mam podlaczona karte WLan USB i wszystko ladnie dziala w domu ale rowniez w jego otoczeniu (nie na pelnym sygnale ale jeszcze bez problemu mozna przegladac strony)
jezeli zmienie na radiowke chcialbym ta wygode utrzymac, i rownie wazne jezeli mozecie mi podac to zestawienia najtansze, na dobrym poziomie i takie w ktorym laptop zostanie uziemiony.
nadajnik jest oddalony o 800m (widze go z domu) montaz sprzetu moze byc wykonany przy uzyciu malej dlugosci kabla (wyczytalem na forum ze to istotne) jaki sprzet wybrac nie wiem.
dostawca inetu http://www.mnc.com.pl/
Pozdrawiam
Listek
Zmiana z neostrady na radiowke
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Zmiana z neostrady na radiowke
Jaki dokładnie masz ten router? Ma on wejście WAN (RJ45)? Czy tylko wbudowany modem do Neostrady?
Jeżeli ma WAN, to wystarczy Ci AP w trybie client podpięty skrętką do tego routera.
Tu >KLIK< masz dużo na ten temat razem z propozycją urządzeń.
Jeżeli ma WAN, to wystarczy Ci AP w trybie client podpięty skrętką do tego routera.
Tu >KLIK< masz dużo na ten temat razem z propozycją urządzeń.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.