Witam,
mimo, ze mam iplus'a czesto sprawdzam aktualizacje zasiegu wszystkich polskich operatorow i zauwazylem, ze ERA na swoich mapach zasiegu BC przestala podawac daty. Poprzednia mapa miala napis MARZEC 2007, ale te nie maja, a i widac, ze update'u obszaru rowniez nie ma.
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _feb07.gif
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _feb07.gif
Jestem ciekaw dlaczego.
Pozdrawiam,
R.
PS.
Mimo, ze nie ma na mapach to w Grudziadzu jest zasieg 3g i to bardzo szeroki! Zlapalem go w Grupie i (nie wiem jak to sie zwie) jadac z Chełma w strone Grudziadza, dokladniej na REAL to jakies 4-5 km przed Grudziadzemmialem juz 3g. Nie mam pojecia dlaczgo nie ma tego na mapach.
Zasieg BC
Moderator: Moderatorzy
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Zasieg BC
Też to zauważyłem. Właśnie tak ostatnio przestali aktualizować mapy zmieniają tylko daty a mapa pozostaje ta sama, mimo że jestem w zasięgu EDGE to patrząc na mapę jest inaczej. Kiedyś i tak muszą ją zaktualizować.
Elektroniczna rewolucja
- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
U mnie jest tak samo, od jakiegoś miesiąca łapie EDGE na standardowej antence w Comander2Edge czyli jestem w zasięgu EDGE, ale patrząc na mapkę na iplus.pl w pobliżu nie ma żadnego źródła EDGE choć jestem pewny że jest i to nie daleko bo jakieś 4km od mojego sztadu 
Mapka jest zaktualizowana na 1.05.2007 a EDGE łapie od 4.04.2007
Panowie z iPlusa chyba tak się zamyślili nad aktualizacją daty że zapomnieli o aktualizacji mapki

Mapka jest zaktualizowana na 1.05.2007 a EDGE łapie od 4.04.2007

Panowie z iPlusa chyba tak się zamyślili nad aktualizacją daty że zapomnieli o aktualizacji mapki

Dawno mnie tutaj nie było 

- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
A ja myśle że im się nie chce aktualizować mapy. Szybciej przecież można zmienić datę niż kolorować całą mapę. 

Elektroniczna rewolucja
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
@Jojo, też dochodzę czasami do takiego samego wniosku 

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.