GDZIEŚ HOTSPOT ZA OKNEM??? PODPIĄC SIE

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kamandir
Początkujący użytkownik forum

GDZIEŚ HOTSPOT ZA OKNEM??? PODPIĄC SIE

Post autor: kamandir »

Witam kolo mojej kamienicy jest gdzies hotspot. Wiem to bo, karta fi-fi w moim laptopie go wykryla lecz jest bardzo slaby zasieg. Czy jezeli bym kupil zestaw ZESTAW HELICALL 18 + NWH-3012 bo taki wypatzylem na stronie i dokupil kabel to czy mogl bym odbierac sygnal z tego hotspota??Na ile moge miec gwarancje ze zlapie ta siec wi-fi??? Dam rade złapać sydnal w odleglosci 300 m odemnie jezeli jest scisle budownictwo za pomoca tego sprzętu?? Wnioskuje ze jezeli w laptopie wykrywa mi siec i jest niezabespieczona czyli otwrta to gdybym kupil antene i karte sieciowa bezprzewodowa to bym zlapal ten sygnal??!! Mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu i umnie wchodzi w gre tylko ustawienie anteny da balkonie?? Prosze o odpowiedzi?? Z góry dziekuje.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: GDZIEŚ HOTSPOT ZA OKNEM??? PODPIĄC SIE

Post autor: zDaleKi »

kamandir pisze:Na ile moge miec gwarancje ze zlapie ta siec wi-fi???
Myślę, ze gwarancji nikt Ci nie da, ze ten sygnał złapiesz. Szanse są. Ale w dziedzinie propagacji fal najlepszą metoda aby czegoś się dowiedzieć jest test. Mówiąc inaczej jak nie sprawdzisz, to na 100% nie będziesz pewien.

Wracając do założenia, że jeżeli sieć jest niezabezpieczona, to też jeszcze nie świadczy o tym, że to Hot-Spot. ;)
Jakie ma SSID?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
kamandir

SSID???? :?: :?: :shock: :D :o Hehe zielony jestem jak mi powiesz co to jest i czym to sprawdzic to ci powiem czy to ma.
zDaleKi

Jak wykryło Ci jakąś sieć, to jaką ona miała nazwę?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
kamandir

Tak siec miala nazwe, mr_green czy jakos tak!!?? Czy to cos oznacza na plus??
zDaleKi

Ciężko akurat tę nazwę oceniać, ale mi to raczej na Hot-Spota nie wygląda.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

Moim zdaniem ktoś komuś udostępnia net, może kilku osobom, a może nawet jeden na jeden. Kiedy robiłem listę operatorów na moim terenie podałem tylko głównych dostawców. Posiadających strony internetowe i czytelną ofertę. A takich „Mr green” udostępniających net na zasadzie „powiedz kolegom ze udostępniam net” jest bardzo dużo. Sam łapię jakiegoś „mircoma” oprócz mojego dostawcy.
Latka lecą...
zDaleKi

sardo nunspa pisze:Moim zdaniem ktoś komuś udostępnia net, może kilku osobom, a może nawet jeden na jeden
Co nie zmienia faktu, ze raczej nie jest to Hot-spot w domyślnym tego słowa znaczeniu ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
ODPOWIEDZ