router do domu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
router do domu
Hej
Zastanawiam sie nad wyborem dlinka.Mam net z kablowki.
Dzielenie tak srednio mi potrzebne ale czasem by sie przydalo-chociaz dostawca netu zastrzega ,ze nie wolno dzielic bo przylozy kare i to nie mala.
Musi umozliwiac ustanowienie polaczenia VPN.Zalezy mi tez na f. firewalla.Obecnie mam na windzie darmowy outpost firewall f-my Agnitum-wykrywa on notorycznie ataki.Kiedys (w innej lokalizacji) mialem bramke postawiona na linuxie i bylem bezpieczniejszy.
znalazlem pare ciekawych aukcji:Nie wiem czy warto inwestowac w IEEE 802.11g?
Link_1
Link_2
Link_3
pozdro
Robert
--
Poprawa linków Moderator ->Fanta
Zastanawiam sie nad wyborem dlinka.Mam net z kablowki.
Dzielenie tak srednio mi potrzebne ale czasem by sie przydalo-chociaz dostawca netu zastrzega ,ze nie wolno dzielic bo przylozy kare i to nie mala.
Musi umozliwiac ustanowienie polaczenia VPN.Zalezy mi tez na f. firewalla.Obecnie mam na windzie darmowy outpost firewall f-my Agnitum-wykrywa on notorycznie ataki.Kiedys (w innej lokalizacji) mialem bramke postawiona na linuxie i bylem bezpieczniejszy.
znalazlem pare ciekawych aukcji:Nie wiem czy warto inwestowac w IEEE 802.11g?
Link_1
Link_2
Link_3
pozdro
Robert
--
Poprawa linków Moderator ->Fanta
-
- Użytkownik forum
Re: router do domu
ja uzywam DI-524 i wszystko jest ok chociaz tera bym wybral linkys-a 

- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jezeli miałbym wziąć któryś z tych co wymieniłeś to wziąłbym DI-524
A tak poza twoimi 3 nad którymi się zastanawiasz to wziąłbym: KLIK

Dawno mnie tutaj nie było 

-
dzieki, a co sadzicie o tym WRT54GL
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Wg, mnie jeden z lepszych routerków za swoją cenę. Szczególnie jak wgrasz oprogramowanie tomato. Więcej o tym w FAQ. http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7372shizy pisze:dzieki, a co sadzicie o tym WRT54GL
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a więc tak od D-linków i LINKSYS WRT54GC V2 to bym się trzymał z dalekashizy pisze:dzieki, a co sadzicie o tym WRT54GL

co do WRT54GL to kompletny "badziew"

Co do podziału kablówki - podłączenie któregokolwiek z wcześniej wymienionych urządzeń może być dla operatora postrzegane jako rozdzielenie, pytanie tylko czy będzie chciało mu się sprawdzać i na jakiej podstawie prawnej. WRT54GL z oprogramowaniem Tomato potrafi sobie poradzić z zabezpieczeniami najczęściej stosowanymi przed dostawców internetowych czyli z filtrowaniem po MAC i obniżaniem TTL - nie wiem jak te D-linki.
za 215 zł (ostatnio kupiłem nówkę na allegro) po wgraniu oprogramowania Tomato otrzymujemy urządzenie oferujące nam możliwości droższych maszynek, więcej na : http://www.openlinksys.info/forum/index.php
-
No nie umie jeszcze krawatów wiązaćBorg pisze:co do WRT54GL to kompletny "badziew"![]()
bo nie umie kawy zrobić

Ja sprawdzałem, działaBorg pisze: Jedynie co to nie sprawdzałem na nich VPN.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
jak sie konfiguruje tomato -czy lacze sie z komp. do routera i mam na ekranie konsole jak pod linuxem?
-
@shizy,
Wpisujesz w przeglądarkę internetową adres IP routera i konfigurujesz prawie jak windowsa
Więcej o konfiguracji WRT54GL jest w FAQ.
Wpisujesz w przeglądarkę internetową adres IP routera i konfigurujesz prawie jak windowsa

Więcej o konfiguracji WRT54GL jest w FAQ.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)