Nokia 6021 rozłącza sie!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Nokia 6021 rozłącza sie!!!
Witam posiadam Nokie 6021 używam jej jako modem( łącze sie z komputerem poprzez blutu) osiągam zasieg EDGE i <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z usługi bluconnect.
Po podlaczeniu go internet zazwyczaj chodzi mozolnie i w trakcie otwierania strony z głonika telefony slychac "klik" z wyświetlacza znika wszystko i telefonik sie rozłacza (niekiedy porpstu na wyswietlaczu pokazuje sie komunikat odłączono). ( czasem dzieje sie tak kilka razy)
Po drugim podłączeniu to juz smiga, strony otwieraja sie naprawde szybko. ale na poczatku drugiego podlącznia (nie zawsze) komunikat bład polączenia blutu.
Co to za przyczyna ???
Transfer z rzedu okolo 13kb\s
CZy to juz max?
Prosze o odpowiedzi
Po podlaczeniu go internet zazwyczaj chodzi mozolnie i w trakcie otwierania strony z głonika telefony slychac "klik" z wyświetlacza znika wszystko i telefonik sie rozłacza (niekiedy porpstu na wyswietlaczu pokazuje sie komunikat odłączono). ( czasem dzieje sie tak kilka razy)
Po drugim podłączeniu to juz smiga, strony otwieraja sie naprawde szybko. ale na poczatku drugiego podlącznia (nie zawsze) komunikat bład polączenia blutu.
Co to za przyczyna ???
Transfer z rzedu okolo 13kb\s
CZy to juz max?
Prosze o odpowiedzi
- reilord
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Nokia 6021 rozłącza sie!!!
Max na EDGE'u to ok 26 kbps. Mialem kiedys to samo. Najpierw sprobuj przywrocic ustawienia fabryczne w telefonie, potem usun wszystkie profile polaczen i niech operator przysle ci nowe na push'a (miej wlaczonego), potem zainstaluj nowe ustawienia, kaz operatorowi zrestartowa usluge dostepu do internetu i niech Ci to potwierdza sms'em jak juz bedzie po restarcie. Potem restart telefonu i sprawdz czy dziala. Jak nie to idz do komisu niech Ci wgraja najnowsze oprogramowanie lub (jesli beda wiedziec cos o Twoim problemie to niech) dopasuja opdowiednia wersje. Mialem to w N6230. Poszedlem do komisu powiedzialem, ze chce taka konkretna wersje, bo wyczytalem na forach, ze w mojej sa problemy, no i juz nie mam problemow 

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Czasami się tak dzieje jeżeli używamy aplikacji managera połączeń. U mnie konkretnie chodziło o iPlusa - rozłączało lub był problem z połączeniem. Po zestawieniu połączenia tylko na bazie sterowników wszystko poszło dobrze.
Uzywalem 6021 jako modemu do iPlusa i bylo calkiem fajnie. Najdluzsza sesja przy ktorej caly czas bylem aktywny to ponad 6 godzin i polaczenie trzymalo sie stabilnie. Czasem zrywalo polaczenie po kilku minutach, ale raczej na sam system i zainstalowane opgramowanie ktore robie broblemu, czem byl to sam BT i rozparowanie w czasie cesji 

-
- Użytkownik forum
Dzięki wszystkim za pomoc a szczególnie reilon'dowi
Przywróciłem ustawienia fabryczne, ale to nie pomogło.
wiec spróbuje usunąć wszystkie profile internetowe i zobacze co bedzie dalej A transfer strasznie spadł w czoraj na wieczór tylko około 5kb\s
Przywróciłem ustawienia fabryczne, ale to nie pomogło.
wiec spróbuje usunąć wszystkie profile internetowe i zobacze co bedzie dalej A transfer strasznie spadł w czoraj na wieczór tylko około 5kb\s
- reilord
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie ma problemu, ale bylo by fajnie gdybys odkrecil moj nick
A co do transferu to mi wlasnie spadl drastycznie, ale to ewidentnie wina sieci/pogody.

-
- Użytkownik forum
A NOM fakt
dzieki reilord sorki za pomyłke
Narka
dzieki reilord sorki za pomyłke
Narka