Moja opinia jest taka: nie wolno kupowac tego modemu bo to jest wyrzucani zlotówki w bloto! ( jeszcze 3 i bedzie piwo w barze. ps. polecam " u zyda "

)
Ten modem niestety ja zakupilem i to za 99 zl! Problem w nim jest taki ze ma slaba antene wew. i nie ma wyjscia na zadna zewn antene.Zeby zniego korzystac trzeba miec dobry zasieg 48% jak mi powiedial pan z obslugi technicznej. Mowil tez on ze mozna latwoa ta antene przylutowac, ale kosztem gwarancji i troche sie trzeba na tym znac, zeby nie zepsuc tego modemu. A jezeli mamy dobry zasieg to i pewni mamy zasieg EDGE, ktorego mten modem nie obsluguje. A miec zasieg EDGE i z niego nie korzystac to tak jakby miec opla a jezdzic maluchem ( mercedes to UMTS

)
Moja rada jest taka zeby od razu kupic sobie jakis inny modem, i nie miec potem problemow i dodatkowych kosztow typu antena.
Ja teraz probuje zrobic sam jakas prowizoryczna antene, a pojutrze przychodzi mi kabel do telefonu i modem idzie na połke.
Z tym modemem wogluele sa dziwne rzeczy, miesiac temu "cieszylem sie" transferem 5kBs a teraz mam jakies 1,5kBs......