Szybki internet bez specjalnego abo. i modemu.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Szybki internet bez specjalnego abo. i modemu.
Witam,
jestem zupelnie zielony w sprawach internetu przez GSM,
do tej pory korzystalem tylko z GPRS, laptop + nokia 6021 przez BT.
Jestem abonentem Plusa od 8 lat, aktualnie mam taryfe Nowy Plus 165 z rabatem 50% za staz w sieci.
Chcialbym co jakis czas (kilka razy w miesiecu) skorzystac z szybkiego internetu przez komorke (GPRS strasznie sie wlecze), dlatego nie interesuja mnie oferty abonamentowe iPlus.
Czy jezeli place abonament telefoniczny (Nowy Plus) to czy moge korzystac z szybkiego internetu HSDPA podlaczajac telefon do laptopa przez BT? Domyslam sie, ze nie kazdy aparat obsluguje te technologie.
Zbliza mi sie koniec promocji, wiec pewnie bede mogl taniej kupic telefon, ktory obslugiwalby szybki internet.
Pozdrawiam
jestem zupelnie zielony w sprawach internetu przez GSM,
do tej pory korzystalem tylko z GPRS, laptop + nokia 6021 przez BT.
Jestem abonentem Plusa od 8 lat, aktualnie mam taryfe Nowy Plus 165 z rabatem 50% za staz w sieci.
Chcialbym co jakis czas (kilka razy w miesiecu) skorzystac z szybkiego internetu przez komorke (GPRS strasznie sie wlecze), dlatego nie interesuja mnie oferty abonamentowe iPlus.
Czy jezeli place abonament telefoniczny (Nowy Plus) to czy moge korzystac z szybkiego internetu HSDPA podlaczajac telefon do laptopa przez BT? Domyslam sie, ze nie kazdy aparat obsluguje te technologie.
Zbliza mi sie koniec promocji, wiec pewnie bede mogl taniej kupic telefon, ktory obslugiwalby szybki internet.
Pozdrawiam
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Szybki internet bez specjalnego abo. i modemu.
Pytanie czy jesteś w zasięgu szybkiej technologi, mianowicie HSDPA? Gdzie mieszkasz?monster pisze:Chcialbym co jakis czas (kilka razy w miesiecu) skorzystac z szybkiego internetu przez komorke (GPRS strasznie sie wlecze)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Jako że korzystasz z dobrodziejstw Plusa możesz sobie uaktywnić na swojej karcie usługę iPlus za 60 zł na czas nie określony.Jeśli zaopatrzysz się w odpowiedni telefon obsługujący HSDPA to będziesz mógł korzystać z dobrodziejstw tej technologi przesyłu danych o ile będziesz w jej zasięgu.
Ponadto twoja Nokia posiada EDGE .Nie wiem tylko czy nie musiał byś zmienić karty sim na USIM
Ponadto twoja Nokia posiada EDGE .Nie wiem tylko czy nie musiał byś zmienić karty sim na USIM
-
- Początkujący użytkownik forum
Mieszkam w obrzeżnej dzielnicy Warszawy - Wesołej,Fanta pisze:Pytanie czy jesteś w zasięgu szybkiej technologi, mianowicie HSDPA? Gdzie mieszkasz?monster pisze:Chcialbym co jakis czas (kilka razy w miesiecu) skorzystac z szybkiego internetu przez komorke (GPRS strasznie sie wlecze)
ale z usługi korzystałbym w centrum miasta.
EDIT:1
60zł miesięcznie, za kilka godzin podłączenia do sieci?Jaco pisze:Jako ...Cytat przyciety przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbedne cytaty!
Myślę, że gdybym płacił za ilość przesłanych danych wyszłoby znacznie mniej. Czy można płacić za HSDPA za ilość pakietów, a nie ryczałt?
Nie piszemy posta pod postem chyba ze z 1 dniowym opóźnieniem. Uzyj opcji

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Do sporadycznego przeglądania internetu można używać simdaty PlusGSM lub Orange Free po 3 gr za 100 kb danych. Na forum jest wiele tematów związanych z mobilnym i tanim internetem... Trzeba tylko "pogrzebać"...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Jeśli sądzisz że 60 zł to dużo i mając 1GB do wykorzystania to za mało to jak napisał już kolega mar_kow bierz simdatę i do przodu.Nie zdziw się tylko że wykorzystując technologię danych HSDPA bardzo szybko pozbędziesz się na simdacie kwoty do wykorzystania i będziesz musiał znów ją doładować.Masz zamiar siedzieć kilka godzin a nie jak niektórzy do GG poczty.monster pisze:60zł miesięcznie, za kilka godzin podłączenia do sieci?
Myślę, że gdybym płacił za ilość przesłanych danych wyszłoby znacznie mniej. Czy można płacić za HSDPA za ilość pakietów, a nie ryczałt?
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...o tak - potwierdzam - np. pliczek 15 MB w kilka sekund. No i dobrze jeżeli wyłączymy wszelkie aktualizacje od Windowsa począwszy...Jaco pisze:...wykorzystując technologię danych HSDPA bardzo szybko pozbędziesz się na simdacie kwoty do wykorzystania i będziesz musiał znów ją doładować...