blueconect 39 - co po przekroczeniu limitu ?
Moderator: Moderatorzy
blueconect 39 - co po przekroczeniu limitu ?
Jak wyglada sprawa przycinania transferu po przekroczeniu tych 500 MB ?
Tzn. tna od razu czy moze nie ?
Tna do 16 kb/sek czy moze cos wiecej ? Da sie w miare stabilne te 2kB/sek downloadu wyciagnac czy padaka totalna ?
Zaczynam sie troche martwic, bo okres rozliczeniowy mi sie zaczal 17.07 a juz wyciagnalem 300 MB, jeszcze na tydzien starczy , a potem ... ?
Tna do 16 kb/sek czy moze cos wiecej ? Da sie w miare stabilne te 2kB/sek downloadu wyciagnac czy padaka totalna ?
Zaczynam sie troche martwic, bo okres rozliczeniowy mi sie zaczal 17.07 a juz wyciagnalem 300 MB, jeszcze na tydzien starczy , a potem ... ?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: blueconect 39 - co po przekroczeniu limitu ?
Ciach ciach ciach.Tną ale może ci się udać z kilka dni później że ci obetną.Tak jak piszesz pobieranie to masakra nie mówiąc już o jako takim przeglądaniu stron.Wiem bo miałem tę opcję.aborecki pisze: a potem ... ?
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Wiecie co jak to czytam to cieszę się że mam iPlusa, bo u mnie zawsze przycinają do 4,4 KB/s i spokojnie można na tym przeglądać strony i ściągać pliki, jak wiadomo tylko wydłuża się czas. Można tutaj zobaczyć wyniki z i bez limitu...
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Czyli z iPlusem nie jest tak źle - lepsza prędkość niż kiedyś miałem na modemie w "Tepsie" (Cobra - co za wypas za 250 zł...). No i trzeba było z pół godz wdzwaniać się w sieć słuchając denerwującego brzęczenia... Jak transfer przekraczał 5 kB/s to było wielkie święto... Człowiek nerwowo spoglądał na licznik czasu połączenia a za plecami czaili się następni chętni obejrzenia świata... Warto byłoby na Forum stworzyć dodatkowy dział ze starociami - nie wszyscy użytkownicy mają jakiekolwiek pojęcie co było kiedyś. Psioczą, wybrzydzają a w porównaniu w tym co jest a było kiedyś - wszystko dzieli mała przepaść...
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Nie sądzę czy to dobry pomysł. Ty opisałeś historię TPS'y, a to nijak się wiąże z internetem komórkowym. W dodatku przeszłość internetu komórkowego nie jest aż tak odległa.mar_kow pisze:Warto byłoby na Forum stworzyć dodatkowy dział ze starociami - nie wszyscy użytkownicy mają jakiekolwiek pojęcie co było kiedyś.
Liczy się to co jest i będzie (oczywiście w internecie), nie ma się co zastanawiać co było kiedyś trzeba iść do przodu, z czasu tylko patrząc za siebie...mar_kow pisze:Psioczą, wybrzydzają a w porównaniu w tym co jest a było kiedyś - wszystko dzieli mała przepaść...

- wlodus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
w iplusie jest o tyle dobrze ze jak sie skonczy limit to zawsze mozna troche jeszcze wykupic 7 zl 128 mb np.
a co do tego dziwnego limitu w blueconnect to to jest absolutna bzdura
500 mb stanowczo za malo ale no coz taka ich strategia...
a co do tego dziwnego limitu w blueconnect to to jest absolutna bzdura
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
- Jaco
Takie rzeczy tylko w Erze. Swoją drogą jak rezygnowałem z BC nie umieli nawet znaleźć kompromisu abym pozostał.Traktują stałych klientów jak nowych.wlodus pisze:ziwnego limitu w blueconnect to to jest absolutna bzdura
-
- Stary wyga bezprzewodowy
U mnie w Orange (Twój Internet Premium) nawet jak przytną limit to i tak mam 4-8 kB/s transferu. Czuję się wtedy jakbym wrócił do epoki dostępu wdzwanianego przez modem 

- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
a ja w Orange Free po przekroczeniu limitu mam czsami takie dziwne skoki... zazwyczaj chodzi około 3kB/s ( +/- ) a czasami jak cos pobieram skoczy w połowie pobierania do 17kB/s i się pobiera tak z 30s i znowu 3kB/s
- asiek120
- Specjalista bezprzewodowy-junior
aborecki pisze:Jak wyglada sprawa przycinania transferu po
Zaczynam sie troche martwic
rycyhło w czas. Trzeba było wcześniej popytać o usługę
no potem to sobie poużywasz gg i będziesz czekał jak na szpilkach do nowego okresubo okres rozliczeniowy mi sie zaczal 17.07 a juz wyciagnalem 300 MB, jeszcze na tydzień starczy , a potem ... ?

Edit:
uwielbiam takich użytkowników, którzy zakładają konto, piszą posta i znikają. No ale w tym przypadku usprawiedliwieniem jest operator, który tnie do krytycznego minimum

- Jaco
Że być może przekroczył limit i tak jak już zasugerowałeś na GG tylko siedzi.asiek120 pisze:uwielbiam takich użytkowników, którzy zakładają konto, piszą posta i znikają. No ale w tym przypadku usprawiedliwieniem jest

wszyscy maja limity, wybralem Ere, bo Plus nie ma tutaj edge'a , a na Orange ludzie narzekali ze zapchane lacza maja.asiek120 pisze: rycyhło w czas. Trzeba było wcześniej popytać o usługę
Zreszta pod wzgledem zasiegu przypadkowo dobrze trafilem, bo okazalo sie ze niedawno wybudowany w okolicy (ok. 1 km stad) BTS nalezy do PTC, takze mam ciagle maks. na EDGE'u. Orange ma duzo slabszy zasieg i pewnie bym musial gdzies na strychu siedziec zeby sensownie to dzialalo...

a gdzie tam ... po prostu wracam z dzialki na mazurach (na ktorej teraz jestem ) do mojego Chello 2Mb w domu. Moze wpadne tu znowu w nowym okresie rozliczeniowymasiek120 pisze: no potem to sobie poużywasz gg i będziesz czekał jak na szpilkach do nowego okresu

dzieki wszystkim za odpowiedzi.
- Jaco
Serdecznie zapraszamy w każdej chwili.Nawet po limicie sobie poczytasz.aborecki pisze:Moze wpadne tu znowu w nowym okresie rozliczeniowym
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak obetna to jest straszna padaka, u mnie predkosc jest wtedy max 4,4kB/s przy downloadzie, czyli tylko poczta i ggaborecki pisze:Jak wyglada sprawa przycinania transferu po przekroczeniu tych 500 MB ?
Tna do 16 kb/sek czy moze cos wiecej ? Da sie w miare stabilne te 2kB/sek downloadu
wyciagnac czy padaka totalna ?
Zaczynam sie troche martwic, bo okres rozliczeniowy mi sie zaczal 17.07 a juz wyciagnalem
300 MB, jeszcze na tydzien starczy , a potem ... ?

A co do przycinania to roznie bywa, w pierwszym miesiacu nabilem 1,6 GB ( tez mam limit 500MB ), nie obcieli, w drugim 630 MB, dopiero w trzecim miesiacu interweniowali zaraz po przekroczeniu 500MB slashneli

a tak poza tym to mi gostek z ery mowil ze ucinaja w zaleznosci od obciazenia sieci, zatem czynnik zamieszkania jest istotny
floccinaucinihilipilification
-
- Początkujący użytkownik forum
No właśnie, tez czekam na ten moment, od niedawna mam blueconnect i jestem ciekaw co sie stanie po przekroczeniu limitu...aborecki pisze:Jak wyglada sprawa przycinania transferu po przekroczeniu tych 500 MB?
Cytat przyciety przez Moderatora ->Fanta - Panie i Panowie tniemy zbedne cytaty!

Mnie chyba juz przycieli (na liczniku jakies 700 MB). W kazdym razie net mi przestal dzialac, pingi jeszcze jakos chodza (co drugi), natomiast strony sie nie otwieraja (czasami od swieta po 15 minutach ladowania sie jakas bez obrazkow otworzy). Mimo ze objawy odpowiadaja przycieciu to mam watpliwosci czy to przyciecie, bo internet w telefonie (na innym simie) tez mi nie dziala, gdy wloze tego sima do modemu to tez nie dziala. Wiec albo po prostu jest jakas awaria, albo oni tna nie po simie tylko po numerze IMEI (czy czyms tam co identyfikuje urzadzenie), moze dlatego net mi przestal nawet w telefonie gdy wlozylem do niego "przycieta" karte BC ....szymski pisze: No właśnie, tez czekam na ten moment, od niedawna mam blueconnect i jestem ciekaw co sie stanie po przekroczeniu limitu...
Aha.. i to wszystko przy bardzo dobrym zasiegu , maks. kresek na telefonie, at+csq 24.99.
I kto mi powie o co tu chodzi ?
ps oczywiscie musialem sie przeprosic z tepsa , bo z tego BC nie idzie korzystac.