po limicie w orange free 60zl
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
po limicie w orange free 60zl
witam. mam pytanko-jaka macie predkosc po przekroczeniu limitu w orange free za 60zl? uzytkownicy wypowiadajcie sie. zastanawiam sie na kupnem tej oferty.z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: po limicie w orange free 60zl
po limicie 16kbps czyli 2 kB/s....sk*****stwo i tyle
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Niestety, akurat tutaj limity są wszechobecne bez względu na operatora... Wieksze, mniejsze ale na pewno denerwują...DJ1910 pisze:....sk*****stwo i tyle...
-
- Użytkownik forum
8 kB/s na btsie z ktorego ciagle sciagalem, wyjechalem za miasto inne btsy i transfer 20 kB/s w edge 200 w hsdpa a sciagnalem ponad 4gb
-
Nie zawszemar_kow pisze:... limity są wszechobecne bez względu na operatora... Wieksze, mniejsze ale na pewno denerwują...

Ja mam Orange Free Premium (4GB limitu) i ani razu nie udało mi się go przekroczyć, a mam ten internet w laptopie od ponad pięciu miesięcy.
Wiadomo, że oprócz tego neta mam jeszcze neta w pracy i w szkole, ale nie ściągam tam wcale za dużo... przeważnie aktualizuje windowsa xp i antywirusa...
Więc nie przesadzajmy aż tak bardzo

Uważam, że 4GB dla normalnego internetowania = mail, komunikatory, www, do tego czasem jakaś instalka programu, bądź radio internetowe, całkowicie wystarcza

A teraz możecie mnie atakować

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Ja akurat mobilnego internetu używam tylko podczas podróży, urlopu i to zazwyczaj w wersji prepaid (simdata). Praktycznie bez ograniczeń - na krótką metę wystarcza bez szczególnych oszczędności...NewWalk pisze:Ja mam Orange Free Premium (4GB limitu) i ani razu nie udało mi się go przekroczyć, a mam ten internet w laptopie od ponad pięciu miesięcy.
...No tak, w moim przypadku miesięczny transfer danych na dwu posiadanych łączach po 1,5 Mb/s osiąga czasami ...30 GB. I wszystko za 40 zł miesięcznie... Dlatego żadna oferta abonamentowa nie jest w stanie mnie skusić...NewWalk pisze:Uważam, że 4GB dla normalnego internetowania = mail, komunikatory, www, do tego czasem jakaś instalka programu, bądź radio internetowe, całkowicie wystarcza
-
Odbiegając trochę od tematu...

Powiedzcie mi co wy ściągacie że liczycie to w dziesiątkach gigabajtów???
Co w takim razie ściągasz? Bo ja pobierając np 30GB muzyki miesięcznie nie byłbym w stanie tego przesłuchać... Filmów też tyle nie oglądam, wolę iść z dziewczyną lub znajomymi do kina... Gry sieciowe? Żeby osiągnąć taki wynik musiał bym rzucić pracęmar_kow pisze:...No tak, w moim przypadku miesięczny transfer danych na dwu posiadanych łączach po 1,5 Mb/s osiąga czasami ...30 GB.

Powiedzcie mi co wy ściągacie że liczycie to w dziesiątkach gigabajtów???
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Nie zawsze tyle, ale jak ktoś chce oglądać filmy na miesiąc przed premierą (co prawda kosztem jakości) to tyle wychodzi... Też nie zawsze mam czas żeby oglądać
ale w czasie wolnym nadrabiam. No i jak na razie P2M jest poza prawem...
. Można ściągać do woli pod warunkiem że się nie udostępnia... Do sensownego kina mam 120 km (Olsztyn) - jak mam czas to zabieram żonę i jedziemy, do Węgorzewa zanim coś trafi to mijają miesiące... Mieszkam tutaj co prawda już 4 lata ale jakoś nie miałem okazji się wybrać... Internet dla mnie to okno na świat 

-
OK 
masz wybaczone

masz wybaczone

-
- Początkujący użytkownik forum
Mam pytanie do użytkowników Orange Free Standard. Czy po częstym i bardzo dużym przekroczaniu limitu wyznaczonego na 512MB transfer może być ograniczony do zera i czy jest przewidziana za to jakaś kara finansowa?
Pytam ponieważ przed kupnem tej usługi otrzymałem taką informację od pracownicy jednego z salonów firmowych Orange. Jednak inni pracownicy nie potwierdzają tego.
Pytam ponieważ przed kupnem tej usługi otrzymałem taką informację od pracownicy jednego z salonów firmowych Orange. Jednak inni pracownicy nie potwierdzają tego.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Bo może to była czarownica z Harrego Pottera...t.gruszczynski pisze:... otrzymałem taką informację od pracownicy jednego z salonów firmowych Orange. Jednak inni pracownicy nie potwierdzają tego.

...A o ile wiem to żaden z operatorów takich praktyk nie stosuje jak kary pieniężne. Każdy ma prawo do wykorzystania swojego limitu jaki jest zawarty w umowie, nie każdy natomiast musi posiadać licznik danych ani obowiązku go używać. Jednak każdy operator stosuje bardziej lub mniej restrykcyjnie prawo do ograniczenia transferu po wykorzystaniu dostępnego limitu... Tak że można spokojnie wyciskać ile się da z "pomarańczki"...