Neostrada i WLan
Moderator: Moderatorzy
Neostrada i WLan
Witam,
mam w domu sieć (na hubie) i mam do niej podlaczone 3 komputery, oraz internet (Neostrada) działający na router'ze. Chciałbym takze podlaczyc do tego wszystkiego laptopa. Problem polega na tym, iż chce aby laptop był podlaczony bezprzewodowo do sieci. I tutaj pytanie: czy sa sie jakos do routera podlaczyc nadajnik aby zamieniał sygnał na radiowy tak aby laptop mogl odbierac internet oraz laczyc sie bezproblemowo z komputerami w sieci przewodowej? Jakie konkretne urzadzenia polecalibyscie do tego typu rozwiazania?
Pozdrawiam
mam w domu sieć (na hubie) i mam do niej podlaczone 3 komputery, oraz internet (Neostrada) działający na router'ze. Chciałbym takze podlaczyc do tego wszystkiego laptopa. Problem polega na tym, iż chce aby laptop był podlaczony bezprzewodowo do sieci. I tutaj pytanie: czy sa sie jakos do routera podlaczyc nadajnik aby zamieniał sygnał na radiowy tak aby laptop mogl odbierac internet oraz laczyc sie bezproblemowo z komputerami w sieci przewodowej? Jakie konkretne urzadzenia polecalibyscie do tego typu rozwiazania?
Pozdrawiam
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Neostrada i WLan
Musisz kupić Access Pointa.Freak pisze:.. czy sa sie jakos do routera podlaczyc nadajnik [...]
Jakie konkretne urzadzenia polecalibyscie do tego typu rozwiazania?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
pan "bliski" ma rację kupujesz AP , konfigurujesz go i jeszcze tylko mala antenka i net powinien byc w calym dpmu.
A co to jest ten Access Point?
Niebardzo sie na tym znam... czy moglibyscie podac mi jakas firme i konkretny model? Wtedy wiedzialbym czego szukam i poradzilbym pewnie sobie sam z reszta.
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Niebardzo sie na tym znam... czy moglibyscie podac mi jakas firme i konkretny model? Wtedy wiedzialbym czego szukam i poradzilbym pewnie sobie sam z reszta.
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam
AP to urządzenie stosowane do sieci WLAN.Najbardziej znanym na rynku polskim jest PLANET a ich ceny to okolo 200-300 zł a panu potrzeba 2 takie.
Dlaczego dwa?Anonymous pisze:AP to urządzenie stosowane do sieci WLAN.Najbardziej znanym na rynku polskim jest PLANET a ich ceny to okolo 200-300 zł a panu potrzeba 2 takie.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Dobre pytanie i spostrzeżenie.
Potrzebny jest tylko jeden AP
Potrzebny jest tylko jeden AP

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
internet w calym domu z neostrady
zamow sobie modem LIVEBOX, tylko 10zł/brutto/ co m-c, a internet bedziesz mial i radiowo i przewodowo w calym domu,,,,,,,, poco wydawac dodatkowa kase, to co masz to mozesz sprzedac
=============
pomoge gg 4209279
=============
pomoge gg 4209279
-
- Użytkownik forum
Potrzebny Ci albo Access Point... albo modem z ruterem i WiFi (np. livebox albo coś innego na własność)