Simlock ZTE MF 330 udało sie juz komuś ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Simlock ZTE MF 330 udało sie juz komuś ?
Widze ze ZTE mf 330 jest kartą niszową bo nigdzie na forum nie ma jak simlocka ściągnąć, a może już komuś sieto udało ? Kupiłem ją w Orange Free za 569 zł bez abonamentu a i tak simlock jest , na dodatek okazuje się że nie można do niej antenki dołączyć ,a tam gdie jeżdze w delegacje jest słaby zasięg orange a era jest na full. Kompletna porażka. Załuje że wcześniej nie trafiłem na to forum.
Wolfstein
- pluskwa_skarzysko
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Simlock ZTE MF 330 udało sie juz komuś ?
skoro kupiles bez abonamentu to powinni Ci zdjac simlock...wolfstein pisze: Kupiłem ją w Orange Free za 569 zł bez abonamentu a i tak simlock jest
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...No to zrobiłeś interes życia - za te pieniądze miałbyś do wyboru i koloru, bez simlocka, z dodatkowym wejściem na antenę.wolfstein pisze:...Kupiłem ją w Orange Free za 569 zł bez abonamentu a i tak simlock jest , na dodatek okazuje się że nie można do niej antenki dołączyć ,a tam gdie jeżdze w delegacje jest słaby zasięg orange a era jest na full. Kompletna porażka. Załuje że wcześniej nie trafiłem na to forum.
wolfstein pisze:...jest kartą niszową...
...ZTE to modem o którym niewiele osób się dobrze wypowiada...
- wlodus
a właśnie wszedł do PLUSa:)...ZTE to modem o którym niewiele osób się dobrze wypowiada...
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...To szkoda - popsuje renomę firmy... Modem jest naprawdę dziwny, przynajmniej taki mi się wydaje. Ma wejście na mini jack a nie ma na zewnętrzną antenę. Znajomy go kupił w "oranżadzie" na abonament. Czasami działa, czasami nie, mimo iż zasięg pełny... Ten modem żyje własnym życiem. Potworny do zainstalowania, ze sterownikami trzeba kombinować. Instalowany po raz drugi woła zupełnie inne komendy...wlodus pisze:...a właśnie wszedł do PLUSa:)
...Nie chciałbym go nawet za darmo... Choć inni może mają inne zdanie...
- wlodus
ale mimo wszystko zastanawiam sie czy go nie zamowic bo jest jako jedyny dostepny...
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Może kolega trafił na felerny egzemplarz, może ma coś z laptopem (przeinstalowywany)... Z tego co mówił zdarzało mu się całkiem dobrze pracować na HSDPA ale nie wszędzie. Będąc np. w Wawie Rembertów (gdzie ja również bywam) nie złapał HS... Nie wierzę żeby Orange nie miało tam HS gdzie Plus ma tam maxa...wlodus pisze:ale mimo wszystko zastanawiam sie czy go nie zamowic bo jest jako jedyny dostepny...
...Poczekaj na opinie innych użytkowników...
-
okazuje sie SIMLOCK jest ponoć do ściągnięcia w krakowie w jednym sklepie ...50 zeta to ma kosztować......jak już bede po to dam znac czy sie udało
Wolfstein
- wlodus
ale pamietaj ze jezeli to nieautoryzowany serwis to sciagniecie simlocka moze spowodowac utrate gwarancji
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie wiem jak jest w Orange ale jeśli byś kupił obojętnie jaki modem w Erze bez żadnej umowy to simlocka możesz usunąć za ich pośrednictwem na drugi dzień po zakupie. Pójdź tam gdzie go kupiłeś i zorientuj się w sprawie. W nie autoryzowanym serwisie stracisz gwarancję jak już pisał @wlodus
-
Mam ten modem już kilka miesięcy, zasięg HSDPA w domu wszystko śmiga zaje..... fajnie tylko nie wiem jak zrobić, żeby łączyć się z netem bez użycia oprogramowania BE. Dopiero po jego włączeniu w modemie dioda zapala się na zielono tzn. że jest on gotowy do pracy i można się łączyć. Po zamknięciu programu dioda robi się czerwona i ręcznię łącząc się wyskakuje błąd, tak jakby WIN nie widział modemu. Po za tym wszystko gra ładnie pięknie.
- Jaco
Cieszymy się że nie masz z nim problemów ale tu w tym temacie chodzi o usuniecie blokady simlock a nie jak sprawuje się ten modem.Masz chęć go opisać zapraszam tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=21chstr pisze:Mam ten modem ...
-
hmm zaciekwilo mnie to bo sam mam i simdate i teraz kupilem wlasnie orange na karte z tym modemem. Jakby to powiedziec...wyjalem orange wsadzilem simdate i.... dziala 
uaktualnienie: dziwnie to dzialalo na sofcie orange bo sie laczylo po wyjeciu i wlozeniu modemu i szybkiemu odpaleniu "polacz" , jak juz wykrylo siec to pokazywalo ze nie ten operator ale....
zainstalowane IPLUS Manager i chodzi bezproblemowo, wiec wychodzi na to ze simlocka nie ma w tym modemie w orange na karte

uaktualnienie: dziwnie to dzialalo na sofcie orange bo sie laczylo po wyjeciu i wlozeniu modemu i szybkiemu odpaleniu "polacz" , jak juz wykrylo siec to pokazywalo ze nie ten operator ale....
zainstalowane IPLUS Manager i chodzi bezproblemowo, wiec wychodzi na to ze simlocka nie ma w tym modemie w orange na karte
-
mozliwe że rzeczywiscie nie ma.....bo w informacji na orange mi powiedzieli ze nie maja pozycji "ściąganiecie simlocka z karty zte mf 330 " w cenniku...............ja też wsadziłem simdate ....tylko coś pokrochmaliłem z oprogramowaniem Iplus , tam tyle ustawien jest , ze nie mi nie poszło i stąd wniosek ze jest tam simlock......ale jak muwisz ze nie ma to ok...trza jeszcze raz zainstalowac soft i sprawdzidz.......aaa no i moze na starterze kassy nie było...dzieki za post to dużo wyjaśnia !!!
Wolfstein
- Jaco
Zamiast iPlus managera zrób dial-up z simdatą wcześniej wyłączając PIN.
-
przeinstalowałem Iplus Menagera wsadziłem startówke do modemu i działa !!!! tak wiec na 100 % mozna stwierdzić ze W karcie ZTE mf 330 nie ma simlocka ( przynajmniej w w wersji sprzedawanej w orange "orange free" za 569 zł. Wielkie dzięki za wszytskie odpowiedzi na post, zaoszczędziłem dzieki temu kassse i dużo czasu !!!
choć jest sparawa jeszcze zasięgu.....wiadomo ze ta karta nie ma wyjscia na zew antene.....a nowsza wersja mf 332...(oferowana w Iplusie) takowe ma.......widziałem kiedyś jak jakiś majesterkowicz dolutował do karty wtyczki do anteny zew ( nawet dwie dla różnych czyba częstowliwości cay jakoś tak)...ciekawe czy nie udała by sie taka sztuczka przy tej karcie......wylutować antene standardową i zamiast niej dolutować wtyczkę na antenke zewnętrzna.......no ale to juz motyw na osobny post....Thx i pozdro

Wolfstein
- Jaco
Tu masz jak mniej więcej to wygląda na przykładzie GC 79.wolfstein pisze:.ciekawe czy nie udała by sie taka sztuczka przy tej karcie......wylutować antene standardową i zamiast niej dolutować wtyczkę na antenke zewnętrzna.......no ale to juz motyw na osobny post....Thx i pozdro
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=26493#26493
-
Witam,
Jestem nowy na forum. Mam modem ZTE MF330 w Orange w abonamencie 60 zł. (kupiony 4 miesiące temu) Dzisiaj kupiłem Simdatę i po włożeniu jej do modemu oraz zainstalowaniu iPlusManagera mogę łączyć się do internetu Plusa. Czyli również modemy ZTE MF330 w abonamencie nie mają simlocka
Jestem nowy na forum. Mam modem ZTE MF330 w Orange w abonamencie 60 zł. (kupiony 4 miesiące temu) Dzisiaj kupiłem Simdatę i po włożeniu jej do modemu oraz zainstalowaniu iPlusManagera mogę łączyć się do internetu Plusa. Czyli również modemy ZTE MF330 w abonamencie nie mają simlocka
- dacula
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przepraszam, za odgrzebanie tematu, ale nie chcialem zakladac nowego.
Udalo sie w koncu komus po latach sciagnac locka z tej zabawki? Czy moze rzeczywiscie Orange nie blokowalo tych modemow?
Udalo sie w koncu komus po latach sciagnac locka z tej zabawki? Czy moze rzeczywiscie Orange nie blokowalo tych modemow?
Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Miałem przez chwile z takim z orange doczynienia i simlocka nie miał.dacula pisze:Czy moze rzeczywiscie Orange nie blokowalo tych modemow?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja potwierdzam to co napisał krystianb, mój dziadu simlocka nie ma (ale się psuje).
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
- dacula
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Modem niestety jest po abonentowy, wiec moze locka miec. Chociaz mam nadzieje, ze nie ma. Sprawdze jak tylko zdobede inna karte 

Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)

-
U mnie też simlock-a nie stwierdzono (modem kupiłem z drugiej ręki).
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Raczej tu wszyscy o takich piszą, być może późniejsze partie miały simlocka, pierwsze na pewno miały simlocka tylko na naklejcedacula pisze:Modem niestety jest po abonentowy

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!