Option Globetrotter EDGE a Vista 64bit

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
grzesiek22rat
Początkujący użytkownik forum

Option Globetrotter EDGE a Vista 64bit

Post autor: grzesiek22rat »

Było to wiele razy ale jakis czas temu wiec chcialbym pytanie zadać ponownie, bo kupilem modem GT Edge w orange a posiadam laptopa z windowsem vista 64bit i nie zamierzam go zmieniac (no chyba ze orange da mi gratis xp :)
Problem polega na tym ze oprogramowanie mam najnowsze, przeczytalem chyba wszystko co bylo na tym forum i nic. Sciagalem oprogramowanie z vodafone, najnowsze Business Ewerywhere 8, iplusa i z ery ale to na nic. Pisalem tez do producenta ale on odpisal ze powinienem sie zwrocic do operatora i oni mi nie dadzą sterownikow. Oprogramowanie dziala ale system nadal nie ma sterowników do windy.
Probowalem paroma sposobami, istalowanie w trybie zgodnosci z xp ale tak tylko moge zainstalowac oprogramowanie, a sterowników nie.
Czy jest jakis system/patent na zainstalowanie tych sterownikow pod viste 64bit?
Moze da sie wymusic na viscie zaakceptowanie sterownikow z xp albo moze dalo by rade wymusic zainstalowanie sterownikow z innego modemu optiona na ktroym GT Edge bedzie dzialal? Prosze wszystkich o szybka odpowiedz bo jesli nie uda mi sie tego zrobic bede zmuszony zerwac umowe z operatorem
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Option Globetrotter EDGE a Vista 64bit

Post autor: Jaco »

grzesiek22rat pisze:Czy jest jakis system/patent
Tak.
Zanim kupiłeś modem było odnaleźć nasze forum i poczytać. Następnie wziąć lapka pod pachę i pójść z nim do salonu i po zainstalowaniu kupić.A tak rozpoczynają się problemy których końca długo nie będzie widać.
grzesiek22rat

no niestety jest po fakcie, wiec modem juz mam takze musze znalezc sposob na zainstalowanie sterownikow na vista 64bit. zna ktos sposób?
Awatar użytkownika
wlodus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: wlodus »

cholenri mnie to wszystko dziwi...

od mniej wiecej 4-5 msc w plusie (podobno wszedzie) jest zasada ze nie sprzedamy modemu poki nie zainsalujemy iplus managera i nie sprawdzimy czy to chodzi...
czemu inni operatorzy takich technik nie stosuja...?
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
grzesiek22rat

udalo mi sie zainstalowac ten modem na vista x86 czyli 32 bitowej i dziala bez problemu, sterowniki od xp dzialają. Jednak na moim kompie z vista 64bit nadal mam problem ze znalezieniem sterownikow.
Czy jesli zainstaluje stery z innego modemu optiona, to moj sprzęt zadziala?
ODPOWIEDZ