Witam
Skonczyla mi sie umowa (Orange, 500MB w abonamencie, GC75). Chce nadal miec mobilny internet i nie wiem co wybrac. Miszkam w zasiegu jedynie edga u wszystkich operatorow,a niestety zaden z nich nie chce udzielic informacji o ewentualnym wprowadzeniu UMTS (wieluń, woj lodzkie)
Mam nastepujace pytania.
1. Zastanawiam sie nad zakupem Fusion + (gdybym ktoregos dnia sie obudzil w zasiegu UMTS) lub GC89. Ktory wybrac jesli chodzi o stabilnosc i niezawodnosc?
2. Oba maja WIFI. Czy warto brac to pod uwage czy odpuscic sobie na rzecz modeli bez tego?
3. Moze jednak wybrac jakis inny model?
4. Lepiej kupic modem na wolnym rynku i pozostac na starym abonamencie czy lepiej podpisac nowa umowe z ktoryms operatorem?(tak czy owak przez najblizsze 24 miesiace bede potrzebowal netu)
Prosze o porade.
Modem z WIFI czy bez?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Modem z WIFI czy bez?
Co do stabilności to się nie wypowiem, ale co do UMTS, to ja bym jednak zaryzykowałiwan pisze:1. Zastanawiam sie nad zakupem Fusion + (gdybym ktoregos dnia sie obudzil w zasiegu UMTS) lub GC89. Ktory wybrac jesli chodzi o stabilnosc i niezawodnosc?

A potrzebne Ci jest to WiFi? Bo to zasadnicze pytanie.iwan pisze:2. Oba maja WIFI. Czy warto brac to pod uwage czy odpuscic sobie na rzecz modeli bez tego?
To już musisz sam przeliczyć co Ci się bardziej finansowo opłaci. Ciężko tu doradzić. Ja osobiście nie lubię umów na 2 lata.iwan pisze:4. Lepiej kupic modem na wolnym rynku i pozostac na starym abonamencie czy lepiej podpisac nowa umowe z ktoryms operatorem?(tak czy owak przez najblizsze 24 miesiace bede potrzebowal netu)

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Modem z WIFI czy bez?
W Erze jeśli posiadasz własny modem możesz podpisać umowę na 1 rok za 99zł brutto z 4 GB limitem.iwan pisze:(tak czy owak przez najblizsze 24 miesiace bede potrzebowal netu)
Również jak @BliSki polecał bym zakup modemu z lepszymi możliwościami technologicznymi. Wszak UMSTa możesz się nigdy nie doczekać ale będąc może na wakacjach i miejscu gdzie on jest(UMTS) będziesz mile zaskoczony prędkością jakie uzyskuje taki modem.