zasięg pełny ale internetu nie ma. ORANGE FREE
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
zasięg pełny ale internetu nie ma. ORANGE FREE
Witam
Mam prawie pełny zasięg 3G/HSDPA. Gdy się łącze internet chodzi bardzo szybko, ale po jakimś czasie gdy wchodzę na jakąś strone, internet staje. Pisze że nie można strony wyświetlić. Nie pomaga odświeżanie. Potem np. wpisuje www.onet.pl i też myśli z minute, i znowu pisze że nie można wyświetlić strony.
Gdy rozłączam się i ponownie łącze z siecią, wszystko jest super.. ale po jakimś czasie znowu mam że nie można wyświetlić strony.
Jaka może być tego przyczyna. Może w tym czasie BTS jest za bardzo obciążony?
--
Poprawa byków ort.
BliSki
Mam prawie pełny zasięg 3G/HSDPA. Gdy się łącze internet chodzi bardzo szybko, ale po jakimś czasie gdy wchodzę na jakąś strone, internet staje. Pisze że nie można strony wyświetlić. Nie pomaga odświeżanie. Potem np. wpisuje www.onet.pl i też myśli z minute, i znowu pisze że nie można wyświetlić strony.
Gdy rozłączam się i ponownie łącze z siecią, wszystko jest super.. ale po jakimś czasie znowu mam że nie można wyświetlić strony.
Jaka może być tego przyczyna. Może w tym czasie BTS jest za bardzo obciążony?
--
Poprawa byków ort.
BliSki
Toshiba Core 2 Duo 2 ghz/2 GB ram/GF 7600/100 GB
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: zasięg pełny ale internetu niema. ORANGE FREE
Takam_warszawa pisze:Jaka może być tego przyczyna. Może w tym czasie BTS jest za bardzo obciążony?

To jest najczęstsza przyczyna zbyt wolnego działania netu poprzez GSM w dużych miastach.
-
- Stały użytkownik forum
Re: zasięg pełny ale internetu nie ma. ORANGE FREE
No tak, ale żeby <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nic nie wchodziło.. rozumiem.. spowolnienie prędkości.. ale żeby <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nic..
- Jaco
Zrywa ci połączenie i tyle.Ale tutaj piszesz już inaczej: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=48770#48770am_warszawa pisze:No tak, ale żeby >>w ogóle<< nic nie wchodziło.. rozumiem.. spowolnienie prędkości.. ale żeby >>w ogóle<< nic..
-
- Stały użytkownik forum
To było wieczorem.. 23:00.. teraz jest południe..
- Jaco
Ciesz że się wakacje skończyły albo to nie Sylwester koło północy. Wówczas nawet się nie zalogujesz do sieciam_warszawa pisze:To było wieczorem.. 23:00.. teraz jest południe..

Jeszcze raz Ci powtarzam że to jest normalne w necie GSM.
-
- Stały użytkownik forum
Myślisz że jak sie przełącze na EDGE bedzie lepiej? EDGE mam z innej anteny. Wiem bo sprawdzilem na btsearch.org
- Jaco
Sam się nie przełączysz. To modem za to odpowiada a z anteną do okólną będzie ci sie przełączał w dużym mieście co chwila. Gdyby to była kierunkowa to masz pewność że korzystasz tylko z jednego nadajnika a tak jest raz lepiej a raz gorzej.
-
- Stały użytkownik forum
heh.. Tu sie mylisz. Mam w aplikacji Orange wybór albo korzystanie z GPRS, albo 3G, albo wszystkie (w tym przypadku program sam wybiera. Kiedy wybieram GPRS, mam max EDGE (31.99). Pozatym ja tą antene widze bo jestem na 4 piętrze a ona jest na dachu pawilonu w odległłości ok. 1km.
oto ona: http://btsearch.org/szukaj.php?search=O ... 2&mode=std
oto ona: http://btsearch.org/szukaj.php?search=O ... 2&mode=std
-
- Mistrz bezprzewodowy
Też miałem takie rozłączanie w Plusie jakieś trzy tygodnie temu. Nigdy wcześniej tak nie rwało. Bez względu na pore łącze się zrywało i to nie jest raczej symptom przeciążenia, bo w nocy łącza nie są obciążone. Prawdziwe przeciążenie miałem wtedy jak transfer spadał do 3-4 kB/s wieczorem, a podnosił się dopiero po 22.00. Ale nigdy nie zrywało. Łącze muliło jak po limicie, ale nie rwało.
Oczywiście możesz, a nawet powinieneś sprawdzić na EDGE, czy też tak chodzi. Masz do tego komenty albo tą opcję do przełączania. Ja jednak podejrzewam, że jest to jakiś szerszy problem u operatora. U mnie te objawy po tygodniu znikły.
Oczywiście możesz, a nawet powinieneś sprawdzić na EDGE, czy też tak chodzi. Masz do tego komenty albo tą opcję do przełączania. Ja jednak podejrzewam, że jest to jakiś szerszy problem u operatora. U mnie te objawy po tygodniu znikły.
-
- Stały użytkownik forum
Przełączyłem na EDGE i już problemu nie ma. Tylko szkoda że operatoży nie rozwiążą tego problemu. W końcu niby oferują UMTS w Warszawie.. a tu tylko możemy sobie szybko otworzyć trzy strony..