Witam
Mieszkam na gumiencach w Szczecinie i poszukuje dostawcow bezprzewodowego internetu. Na mojej karcie bezprzewodowej w laptopie najmocniejszy sygnal ma bulionlink czy ma ktos namiary na tego dostawce? lub innych swiadczacych uslugi w tym rejonie pozdrawiam
Internet radiowy szczecin
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Internet radiowy szczecin
Zobacz do tego spisu >KLIK<iwan900 pisze:Witam
Mieszkam na gumiencach w Szczecinie i poszukuje dostawcow bezprzewodowego internetu.
Tam masz linka do: ogólnopolski katalog operatorów.
A w nim: >KLIK 2< - może znajdziesz tam coś dla siebie, bo widzę, że nawet WiMAx jest.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Bylem juz tutaj. Oni za wiele nie pomoga bo oferuja swoje anteny i caly soprzet a w ten sposob to 1 lepsza firma zalozy net. Mi chodzi o to bym mogl ze swojej karty bezprzewodowej z lapa laczyl sie z siecia ktora mi wykrywa i tutaj chyba moga mi pomoc ludzie ktorzy maja neta w tej okolicy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ja odpowiedziałem na Twoje pierwsze pytanie: "poszukuje dostawcow bezprzewodowego internetu". 
Co do pytania drugiego, to faktycznie tu pomogą tylko osoby, które znają tę sieć. Ale możesz też:
1) sprawdzić, czy ludzie w Twojej okolicy nie mają gdzieś anten od WiFi i popytać jaki tam jest ISP,
2) pochodzić trochę z notkiem po okolicy i ustalić źródło sygnału.
Ale boję się, że ten sygnał jest z czyjegoś prywatnego AP/routera.

Co do pytania drugiego, to faktycznie tu pomogą tylko osoby, które znają tę sieć. Ale możesz też:
1) sprawdzić, czy ludzie w Twojej okolicy nie mają gdzieś anten od WiFi i popytać jaki tam jest ISP,
2) pochodzić trochę z notkiem po okolicy i ustalić źródło sygnału.
Ale boję się, że ten sygnał jest z czyjegoś prywatnego AP/routera.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)