Witam,
Mam problem z modemem Huawei e630 zakupionym z blueconnectem. Poczatkowo probowalem go podlaczyc pod windows 2000. Postepujac zgodnie z instrukcja udalo sie przeprowadzic instalacje, urzadzenie zostalo wykryte, jednak z kazda proba nawiazania polaczenia otrzymywalem "blue screen of death". (laptop hp compaq 6400)
W nastepnym podejsciu uzylem Windows Vista business i laptopa acer ferrari 3400. Tym razem juz system nie potrafil wykryc poprawnie urzadzenia.
Na tym samym laptopie i systemie windows xp udalo mi sie wykryc urzadzenie poprawnie, jednak zanim sprobowalem podlaczyc sie do sieci postanowilem zupgrade'owac firmware modemu. Zgodnie z instrukcja znajdujaca sie pod linkiem:http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1359 (zakladka opis "telefonu", podzakladka pliki) pierwsze 11 punktow instrukcji przeszlo ok. Dopiero w 12, modem przestal byc wykrywany przez system. Teraz jest wykrywany jako PCMCIA MTD-0002.
Skonczyly mi sie pomysly jak zmusic ten modem do dzialania. Moze ktos cos doradzic? Z gory dzieki.
Wszystkie 3 systemy operacyjne sa oryginalne z najnowszymi aktualizacjami.
Pozdrawiam
diddy
BlueConnect - Huawei e630 - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wlodus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: BlueConnect - Huawei e630 - problem
jezeli postepowales godnie z zaleceniami i na 3 komputer ten modem nie dziala...no to pewnie wada modemu...podjedz do salonu ery niech ci go sprawdza...i podjedz z laptopem swoim...wymienic ci na nowy go nei wymienia ale wysla do serwisu w razie czego..
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Do Windowsa 2000 porzebny jest serwis pack 4. Dopiero system będzie zachowywał się jak XP.
-
- Początkujący użytkownik forum
jakos udalo mi sie czesciowo rozwiazac problem, opracowalem wlasna kolejnosc instalowania sterownikow i dziala. jest jeden mankament. po restarcie komputera przestaje dzialac i cala procedure trzeba przeprowadzic od nowa. jest rozwiazanie tymczasowe. cale szczescie, ze mozna hibernowac system...
przejade sie do ery. dzieki
przejade sie do ery. dzieki
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja mam nawet notes, w którym dokładnie zapisuję - co, jak i kiedy instaluję. Można się nieźle zdziwić. Instalacja jakiegoś sterownika albo programu przed czy po innym sterowniku albo programie oznacza „Działać albo nie działać…” 

Latka lecą...