Option Globe Trotter 3G EDGE, każda wersja działa pod Vistą?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
luso
Początkujący użytkownik forum

Option Globe Trotter 3G EDGE, każda wersja działa pod Vistą?

Post autor: luso »

Na mapce mojego operatora (plus) pojawił się w mojej okolicy zasięg hsdpa :D Dlatego postanowiłem zmienić modem na jakiś obsługujący przynajmniej UMTS. Przymierzam się do zakupu na allegro modemu:
Option Globe Trotter 3G EDGE
Wszystko było by ok, tylko że korzystam z Windows Vista Buisness. Na tym forum znalazłem kilka postów mówiących o problemach z tym modemem pod tym systemem operacyjnym ale również kilku użytkowników pisało, że wszystko działa. Z tego: http://www.iplus.pl/materialy/iplus_man ... _vista.pdf wynika że nie powinienem mieć problemów.

Czy każdy modem Option Globe Trotter 3G niezależnie kiedy wyprodukowany i z jakim firmwarem powinien działać z tym sterownikiem i oprogramowaniem od iPlusa.

Aha czy Option Globe Trotter 3G EDGE to ta sama karta co Option Globe Trotter 3G EDGE
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: Option Globe Trotter 3G EDGE, każda wersja działa pod Vistą?

Post autor: Fanta »

Może moja odpowiedź będzie nie zbyt pocieszająca dla Ciebie, ale na 100 % nikt z nas Ci nie zagwarantuje że dany modem będzie działał pod Vista, czy nawet pod XP, często to sytuacja losowa, jednemu działa drugiemu nie.
Proponuję, jeśli jest taka możliwość żebyś najpierw sprawdził czy karta się zainstaluje i połączy z internetem, a dopiero zapłacił.
Jeśli masz lapka to weź go do sklepu, gorzej jeśli zamierzasz kupić modem przez internet.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Option Globe Trotter 3G EDGE, każda wersja działa pod Vistą?

Post autor: przewaks »

Ja osobiście korzystam z Option GlobeTrotter Fusion+ pod Vistą i wszystko pięknie działa. Z tego co wiem, to Fusion+ jest rozbudowaną o moduł WiFi kartą Option GlobeTrotter 3G EDGE tak więc wydaje mi się, że nie powinno być problemów z działaniem. Osobiście do łączenia z Internetem polecam program @pogara lub też GlobeTrotter Connect (sam korzystam z tego drugiego właśnie), który zawiera też sterowniki do większości modemów.
luso pisze:Aha czy Option Globe Trotter 3G EDGE to ta sama karta co Option Globe Trotter 3G EDGE
A o co chodzi bo ja chyba czegoś nie rozumiem albo czytać nie umiem...
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
ODPOWIEDZ