Jaka antena do blueconnecta ?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kakun
Początkujący użytkownik forum

Jaka antena do blueconnecta ?

Post autor: kakun »

Witam . Posiadam blueconnecta modem Option Icon pod USB do kompa stacjonarnego , oraz kartę do laptopa Merlin U630 . Mam dwa pytanka .
1. Sygnał na modemie Option Icon mam całkiem niezły GPRS , ale nie zawsze , nieraz jak pada deszcz , jest pochmurno sygnał drastycznie spada . Jaką mogę zastosować antenę na dachu , aby wzmocnic sygnał ??
2. Czy jest możliwość z modemu Option icon podłączyć np. do routera bezprzewodowego , aby zrobić w domu sieć . Coś na zasadzie , żeby internet chodził na kompie stacjonarnym i laptopie . Najlepiej żeby na laptopie chodził bezprzewodowo ??

Mam kartę sieciową bezprzewodową do laptopa , tylko nie wiem czy ten modem Option Icon , który jest do komputera stacjonarnego mogę podłączyć do Routera czy czegoś innego . Modem ten jest na USB .
Proszę o pomoc .
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Jaka antena do blueconnecta ?

Post autor: Jaco »

Problemy z antenami i zasięgiem piszemy w innym dziale i tam ten wątek przenoszę.
ODPOWIEDZ