GT 3g quad (QL) - pytanie
Moderator: Moderatorzy
- zawias21
- Początkujący użytkownik forum
GT 3g quad (QL) - pytanie
Witam. mam nadzieje, ze ten post nie bedzie zasmieceniem Forum:)
czy modem GT 3g quad moze dzialac w edge?
jak go przelaczyc na edge kiedy automatycznie wylapuje umts- czeste zerwania polaczenia?
Mam tez problem z tym modemem poniewaz nie chce wspolpracowac z programem iPlus do ktorego sie przyzwyczailem:); aplikacja po prostu go nie wykrywa, karta nie jest gotowa!
z jakiego programu do obslugi polaczen najlepiej korzystac? ja obecnie uzywam GTMM lub GT Connect.
Pozrd
czy modem GT 3g quad moze dzialac w edge?
jak go przelaczyc na edge kiedy automatycznie wylapuje umts- czeste zerwania polaczenia?
Mam tez problem z tym modemem poniewaz nie chce wspolpracowac z programem iPlus do ktorego sie przyzwyczailem:); aplikacja po prostu go nie wykrywa, karta nie jest gotowa!
z jakiego programu do obslugi polaczen najlepiej korzystac? ja obecnie uzywam GTMM lub GT Connect.
Pozrd
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: GT 3g quad (QL) - pytanie
Zrób sobie dial-up: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38078#38078 lub wykorzystaj program @pogara: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7241zawias21 pisze:z jakiego programu do obslugi polaczen najlepiej korzystac?
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
A nie lepiej kupić antenę do UMTS i cieszyć się prędkością
. Skoro łapiesz szczątkowy sygnał anteną polepszyła by odbiór.

Latka lecą...
- zawias21
wczoraj testowalem ten modem w centrum Warszawy i rwie tak samo jak u mnie w domu mimo, ze zasieg 3g jest tam very good
chyba wynika z tego ze to jakies uszkodzenie modemu
a kilka dni dzialalo super...
chyba wynika z tego ze to jakies uszkodzenie modemu

a kilka dni dzialalo super...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zawias21, wygląda to na awarie modemu lub też błąd w konfiguracji. Może spróbuj zainstalować ten modem na innym kompie (np. u kolegi) i sprawdzić jak tam to będzie działało?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- zawias21
sluszna uwaga, musze przetestowac ten modem w innym kompie
i przetestowac inny modem pcmcia w moim kompie i wtedy sytuacja bedzie jasna w 100%
Dziękuję Wszystkim za życzliwą pomoc.
i przetestowac inny modem pcmcia w moim kompie i wtedy sytuacja bedzie jasna w 100%
Dziękuję Wszystkim za życzliwą pomoc.
-
Tak, wtedy wszystko będzie jasne. Jest to czasami najlepsza metoda.zawias21 pisze:musze przetestowac ten modem w innym kompie
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- zawias21
ten prawdopodobnie uszkodzony modem nie dawal mi spokoju...
postanowilem wgrac najnowsze firmware - ale nie to ze strony producenta tylko ze strony macierzystego operatora vodafone
teraz modem smiga w umts juz ze 2 godziny i nic nie rwie!!!
mam nadzieję że, to była przyczyna moich problemów i teraz już będzie wszystko ok
postanowilem wgrac najnowsze firmware - ale nie to ze strony producenta tylko ze strony macierzystego operatora vodafone
teraz modem smiga w umts juz ze 2 godziny i nic nie rwie!!!
mam nadzieję że, to była przyczyna moich problemów i teraz już będzie wszystko ok

-
To też jest możliwe. Takie to proste i oczywiste, że aż o tym zapomnieliśmyzawias21 pisze:mam nadzieję że, to była przyczyna moich problemów

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- zawias21
Tak jak pisałem, wydaje się, że mój problem został pomyślnie rozwiązany.
Do tej pory wszystko jest OK, modem działa bez zastrzeżeń
Dziękuję wszystkim Forumowiczom za pomoc.
Do tej pory wszystko jest OK, modem działa bez zastrzeżeń

Dziękuję wszystkim Forumowiczom za pomoc.