Skusiłem sie na tobadziewie i nie chce sie wyłączyć.
Wlazłem na www.optimizer.iplus.pl
włączyłem poziom średni
zobaczyłem jak to dziadowsko kompresuje (zdjecia nadawały sie do...
wszedłem aby to wyłączyć i niby było wszystko ok do czasu nawiązania nowego połączenia.
Nie ma znaczenia czy mam ustawiony APN czy nie. Za kazdym razem gdy na nowo się łącze mam poziom średni
Ja proponuję wyczyścić cache przeglądarki. Niby sama powinna pobierać nowe elementy jeśli różnią się one od tych z cache ale czasem jej to nie wychodzi. Dodatkowo, jak radzą inni, APN ustawić na internet lub www.plusgsm.pl - po takich zabiegach wszystko powinno wrócić do normy.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
Nie wiem do końca jeszcze czego dotyczy ten problem (czy ogólnie wszystkiego, czy może także forów internetowych)? Ale powiem jedno, że forum przema też kompresuje obrazki.
Ale to tak na marginesie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Ja już to przerabiałem.
Wejdź na http://www.optimizer.iplus.pl
Ustaw to na samym dole "bez optymalizacji"
Potem wejdź do menedżera Iplus
wejdź w ustawienia ---> edycja połączeń ---> wybierz internet i zatwierdź.
Jeśli nie zadziała od razu to wyłącz i włącz połączenie z internetem.
Lamborghini17 pisze:Jeśli nie zadziała od razu to wyłącz i włącz połączenie z internetem.
Wszystko dobrze... ale żeby to zmienić musisz mieć WYŁĄCZONE Połączenie z internetem.
asiek120 pisze:Miał ktos podobny problem ?
Tak miałem. Wszystko za pierwszym razem grało... Kolejne połączenia były ok, ale po kilku godzinach, kiedy chciałem to pokazać sąsiadowi, to zawiesiło się i przy każdym połączeniu był optimizer. Ja po prostu usunełem iPlus Managera, zainstalowałem i działa.
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!