Jak skonfigurować karte wifi i internet w orange??POMOCY

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lewy53
Początkujący użytkownik forum

Jak skonfigurować karte wifi i internet w orange??POMOCY

Post autor: lewy53 »

Witam. Mam laptopa Acer TM2310 i kare wifi Atheros AR5005G Wireless Network Adapter,jednocześnie używam modemu Globetrotter Edge firmy option i oprogramowania Globetrotter Mobility Menager korzystajac z sieci Orange, lecz mam problem przy użwaniu jednocześnie tych dwóch urządzeń.Moja karta wifi zostaje blokowana przez Mobility menagera i nie moge sie polaczyc z siecia miedzy dwoma komputerami nawe za pomoca chocby windowsa :cry: strasznie mnie to drazni bo pracuje w miejscu gdzie udostepniam drukarke koledze przez wifi,lecz zeby to zrobic musze najpierw wyłączyć program Mobility Menager przez co trace polaczenie z internetem.Czy ktos mi moze pomoc co zrobic zeby uzywac internetu w orange jednoczesnie majac polaczenie z komputerami przez wifi??Moze jakas zmiana w pliku konfiguracyjnym Mobility Menagera??Czy jest w ogule to możliwe zeby mobility menager nie widzial mojej karty wifi,gdyz mam lepsze oprogramowanie do jej konfiguracji niz ten egoistyczny program.Uprzejmie prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez lewy53, łącznie zmieniany 1 raz.
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Jak skonfigurować karte wifi i internet w orange??POMOCY

Post autor: przewaks »

Z reguły jest tak, że jednocześnie nie mogą być aktywne 2 różne połączenia sieciowe bo dzieją się wówczas różne dziwne rzeczy. Jeśli koniecznie chcesz mieć jednocześnie aktywne połącenie z internetem i siecią bezprzewodową, proponuję zrezygnować z korzystania z aplikacji GlobeTrotter Mobility Manager. Program ten bowiem umożliwia również zarządzanie sieciami bezprzewodowymi ale w tym celu wyłącza tzw. zerową konfigurację sieci Windows. Niestety wadą tej aplikacji jest możliwość ustanowienia tylko jednego połączenia w danej chwili. Proponuję zatem zrezygnować z tej aplikacji i do łączenia z Internetem skorzystać z programu @pogara (opis i pliki do pobrania znajdziesz > tutaj <). Kiedy już uda Ci sie uruchomić program i zestawić połączenie, spróbuj włączyć sieć bezprzewodową - powinna zadziałać bez większych problemów. Pamiętaj trylko by nie uruchamiać GTMM bo on wszystko zepsuje.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
ODPOWIEDZ