Orange Free Premium...POMOCY!!!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange Free Premium...POMOCY!!!!!
Witam. Mam od wrzesnia 2007 Orange Free Premium. Przed chwilką sprawdzałem prędkość na czeskiej stronce i wyszło mi :23,58 kbit/s.
1. Czy to , że mam vistę wpływa na spowolnianie internetu??
2. Jaki poniennem mieć trensfer z Orange Free Premium za 120 zł?? (nie podpisywałem umowy, więc nie wiem ocb);]
1. Czy to , że mam vistę wpływa na spowolnianie internetu??
2. Jaki poniennem mieć trensfer z Orange Free Premium za 120 zł?? (nie podpisywałem umowy, więc nie wiem ocb);]
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Orange Free Premium...POMOCY!!!!!
Nie, to nie ma absolutnie żadnego znaczenia.cooler_mu pisze:1. Czy to , że mam vistę wpływa na spowolnianie internetu??
Osiągany transfer jest zależny od technologii z jakiej w danej chwili korzystasz.cooler_mu pisze:2. Jaki poniennem mieć trensfer z Orange Free Premium za 120 zł??
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Po pierwsze to sprawdź jaki masz modem (tzn co obsługuje GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA), po drugie sprawdź na mapce zasięgu Orange z czego korzystasz. I przy okazji to napisz tutaj. Raczej używaj programów np: NetMeter do pomiaru prędkości łącza.
A te abonamenty różnią się limitem i ceną modemów a nie oferowaną prędkością.
Taki w jakim zasięgu się znajdujesz i jaki masz modem, bo jak nap masz modem obsługujący HSDPA a jesteś tylko w zasięgu np EGDE to więcej niż to nie wyciągniesz.cooler_mu pisze:Jaki poniennem mieć trensfer z Orange Free Premium za 120 zł??
A te abonamenty różnią się limitem i ceną modemów a nie oferowaną prędkością.
Jesteś pewien że to nie ma znaczenia? IE7 w viście ma domyślnie ustawione sprawdzanie www, tu myślę że ma znaczenie częstotliwość usuwania śladów przeglądarki, wydaje mi się że różnice w szybkości są, do tego dochodzi antywirus -> np. NIS 2007 skutecznie spowalnia.przewaks pisze:cooler_mu pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2007-11-22, 23:02 przez Jarek no.1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Też posiadam i nie spowalnia. Dziwne.Jarek no.1 pisze:np. NIS 2007 skutecznie spowalnia.
Ja się przekonałem na własnym sprzęcie, zmieniłem na Kasperskiego i dopiero net zaczął śmigać. Oczywiście mam na myśli zakres GPRS i EDGE, na wyższych transferach tych różnic aż tak nie widać.Sundance_kid pisze:Jarek no.1 pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2007-11-22, 23:03 przez Jarek no.1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
No właśnie, Vista nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli cokolwiek może spowolnić transfer, to tylko antywirus. Nie mówię tu o sytuacji powolnego transferu w wypadku np. pobierania przez antywirusa w tle aktualizacji bazy tylko ogólnie o szybkości programu.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange