Nie moge nic pobrac. Moje polaczenie sie rozlacza predzej czy pozniej. Telefon rozlacza sie samoczynnie z IrDA. Problem wystepuje zarowno w erze jak i plusie.
Zreszta to samo dzieje sie jak probuje przeslac cokolwiek miedzy telefonem i PC poprzez IrDE. Probowalem juz roznych wersji PC Suite'a. Na komputerze obok wszystko dziala na podobnych ustawieniach.
Moze przyczyna jest fakt, ze nie usuwalem bezpiecznie adaptera i dostawalem czesto blue screena. Mam nadzieje, ze nie. Niechce robic formata z podowu takiej glupoty.
Polaczenie dial-up poprzez IrDE na N95
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- pluskwa_skarzysko
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Polaczenie dial-up poprzez IrDE na N95
Miałem coś takiego z Sagemem my400x.
IrDA jest wredna,to ostatni sposób w jaki można połączyć komputer z telefonem.
Zakup sobie kabel,najlepiej oryginalny...
IrDA jest wredna,to ostatni sposób w jaki można połączyć komputer z telefonem.
Zakup sobie kabel,najlepiej oryginalny...
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
W zestawie z N95 jest kabel 
Wracając do irdy - obniż szybkość maksymalną portu do 115200 b/s.

Wracając do irdy - obniż szybkość maksymalną portu do 115200 b/s.
- pluskwa_skarzysko
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A jaka to IrDA? Podłączana do komputera poprzez USB? Może w tym tkwi błąd.
Przypomniałem sobie ze jak wymieniłem właśnie IrDA to mi sie polepszyło.
Było dawno jak to używałem.sprobuj na innej IrDA....
Przypomniałem sobie ze jak wymieniłem właśnie IrDA to mi sie polepszyło.
Było dawno jak to używałem.sprobuj na innej IrDA....
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
W ogóle N95 podpada mi jako telefon. Bardziej plastikowej zabawki nie widziałem za tę cenę. Oprogramowanie które posiada to i owszem ale niczym nie osłonięty wyświewtlacz woła o pomstę do nieba. Kolega właśnie go wymienia za 200 zł
Przyciski multimedialne nie w panelu dotykowym tylko pokryte jakimś wypukłym plastikiem
. Chciałem go już kupić ale jak wziąłem do ręki - N6110 Navigator sprawia duże lepsze wrażenie...
A co do IRDA'y nawet najzwyklejsza powinna pracować z minimalną prędkością. Ewentualnie brutalnie wyciągana mogła zostać zablokowana - po prostu jeszcze raz zainstalować ręcznie sterownik w managerze urządzeń systemowych.

A co do IRDA'y nawet najzwyklejsza powinna pracować z minimalną prędkością. Ewentualnie brutalnie wyciągana mogła zostać zablokowana - po prostu jeszcze raz zainstalować ręcznie sterownik w managerze urządzeń systemowych.