iPlus - modem usypia ;/

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Corpose
Specjalista bezprzewodowy-junior

iPlus - modem usypia ;/

Post autor: Corpose »

Witam, od maja jestem użytkownikiem iPlusa... miałem taki programik na Neostradzie, aby cały czas bez przerwy używał mojego łącza......

W Maju... gdy zakupiłem Modem i iPlusa wszystko było ok... grałem w różne gry Online bez lagów (zacinania)... później wszedł wirus i sobie pokasował...

usunął mi mojego kochanego programosa. :( Teraz... kiedy gram w gry... te 2 monitorki w Tray'u się przestają świecić w czasie gry... i powoduje to lagga (tracę wtedy dużo rzeczy gdy przegrywam). :( Proszę o nazwę programu, który będzie cały czas łączył neta. :/

Miałem ten program i on bez przerwy pobierał/wysyłał od 0,5kB/s do 2kB/s ;] Z góry dzięki.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-11-26, 22:38 ]
Poprawa ort.
Ostatnio zmieniony 2007-11-26, 22:38 przez Corpose, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: iPlus - modem usypia ;/

Post autor: zDaleKi »

Corpose pisze:Miałem ten program i on bez przerwy pobierał/wysyłał od 0,5kB/s do 2kB/s
Nie do końca rozumiem. Szukasz programu, który cały czas będzie się łączył z siecią i wysyłał małe ilości danych? Bo jeżeli tak, to zainstaluj jakiś komunikator np. GG czy Skype. One co jakiś czas komunikują się z serwerem i pobierają dane o statusach itd.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Corpose

Tak, mam GG. Jednak one łączy tylko wtedy, kiedy ktoś wejdzie na dostępny. ;/

Jeśli np. coś pobieram to jest ok (ale zacina bo ponad 50kB/s idzie na pobieranie). ;/

w godzinach 12-18 mam neta 136kB/s z iPlusa. Jednak modem usypia.

Z tego co pamiętam, to ten program sprawdzał (tam sie dodawało ile sie chciało stron) i on co chwile sprawdzał te strony w kółko czy są dostępne (wysyłał zapytanie, pobierał informacje). Na takiej zasadzie to działało.

P.S Przeglądarka internetowa - teraz usypia modem (pisze "oczekiwanie" i koniec).

Że Ja nie pamiętam tego program, może to jakiś akcelerator? ;/
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

zDaleKi

Corpose pisze:Tak, mam GG. Jednak one łączy tylko wtedy, kiedy ktoś wejdzie na dostępny.
A skąd według Ciebie GG wie, że ktoś stał się dostępny?? :szok: Ano właśnie stąd, że co jakieś czas sprawdza czy coś się nie zmieniło. :cwaniak:
Corpose pisze:Jeśli np. coś pobieram to jest ok (ale zacina bo ponad 50kB/s idzie na pobieranie)
Możesz to rozwinąć, bo ciężko zrozumieć o co chodzi w tym zdaniu.
Corpose pisze:w godzinach 12-18 mam neta 136kB/s z iPlusa. Jednak modem usypia.
To chyba lepiej znaleźć przyczynę tego stanu rzeczy?
Corpose pisze:Z tego co pamiętam, to ten program sprawdzał (tam sie dodawało ile sie chciało stron) i on co chwile sprawdzał te strony w kółko czy są dostępne (wysyłał zapytanie, pobierał informacje). Na takiej zasadzie to działało.
I to sprawiało, ze transfer był stabilny? Przecież przy okazji zajmowało tez trochę pasma.
Corpose pisze:P.S Przeglądarka internetowa - teraz usypia modem (pisze "oczekiwanie" i koniec)
Ja bym poszukał przyczyn tego, np. stare drivery modemy, uszkodzony modem, problem z BTSem...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Corpose

BliSki pisze:Ja bym poszukał przyczyn tego, np. stare drivery modemy, uszkodzony modem, problem z BTSem...
A mogę prosić o instrukcję do Driverów (jakie itp.)... i jak skonfigurować BTS;/ Jestem w tym " zielony ".
I to sprawiało, ze transfer był stabilny? Przecież przy okazji zajmowało tez trochę pasma.
Bardzo mało zabierało, a internet cały czas w ruchu.

P.S do iPlusa... Używam tego cholernego Managera... z tego co kombinowałem - zabiera mi ten manager ok. 10-20kB/s ;/ Gdy go nie uzywam - lepszy net. Raz na 3 dni uda mi się połączyć neta bez Managera, jednak jeśli go nie użyje, a spróbuje połączyć to wydaje mi komunikat coś że nr plusa nie odpowiada... :/
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Corpose pisze:A mogę prosić o instrukcję do Driverów (jakie itp.)... i jak skonfigurować BTS;/ Jestem w tym " zielony ".
Poszukaj tu :faq: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7248
zDaleKi

Corpose pisze:mogę prosić o instrukcję do Driverów (jakie itp.)
Sprawdzić na stronie producenta, czy nie ma nowszych niż te które masz. Nikt tego lepiej nie wie niż Ty. ;)
Corpose pisze:jak skonfigurować BTS
BTSa to może skonfigurować Twój operator nie Ty :P (wyczuwam lekką nutę ironii).
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Corpose

Ehh... jak mówiłem - u nich ok. Ten programik miałem - było ok. ;/Nikt nie zna żadnego programu? ;/

[ Dodano: 2007-11-27, 18:31 ]
A... sprawdzałem... odpalenie neta bez iPlusa polepsza sprawe. :]

Jednak iplus musze miec włączony ;/ jak pisałem... włączyć neta bez niego uda mi sie raz na kilka dni.

moja odpowiedz:
do iPlusa... Używam tego cholernego Managera... z tego co kombinowałem - zabiera mi ten manager ok. 10-20kB/s ;/ Gdy go nie uzywam - lepszy net. Raz na 3 dni uda mi się połączyć neta bez Managera, jednak jeśli go nie użyje, a spróbuje połączyć to wydaje mi komunikat coś że nr plusa nie odpowiada... :/
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
ODPOWIEDZ