[NEWS] Zginął, gdy eksplodował jego telefon
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
[NEWS] Zginął, gdy eksplodował jego telefon
Mieszkaniec Korei Płd. został znaleziony martwy w pracy ze stopionym telefonem komórkowym. Aparat znaleziono w kieszeni koszuli, na klatce piersiowej mężczyzny. Telefon - Bateria eksplodowała - mówią śledczy, którzy badają sprawę śmierci Koreańczyka.
Więcej o tym tutaj >KLIK<
Więcej o tym tutaj >KLIK<
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: [NEWS] Zginął, gdy eksplodował jego telefon
A co z tymi co noszą telefony w kieszeni spodni...
Lepiej chyba zginąć 

- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja tylko dodam, że był to telefon LG. Macie zdjęcia z telepolisu:
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
A ja właśnie znalazłam info, że to nie komórka go zabiła.
Link do Interia.pl
Kod: Zaznacz cały
Tymczasem według informacji podanych przez LG nie zawinił telefon. O nieumyślne spowodowanie śmierci oskarżony został kolega ofiary, a zarazem pierwszy świadek jest . Według jego policyjnych zeznań, uderzył on w ofiarę pojazdem ciężkiej wagi, co spowodowało bezpośrednią śmierć.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Jego nie, ale innego tak (z linku powyżej):Sundance_kid pisze:A ja właśnie znalazłam info, że to nie komórka go zabiła.
W lipcu chiński spawacz pracujący w fabryce w mieście Schuangcheng (północno-zachodnia prowincja Gansu), zginął na skutek wybuchu baterii umieszczonej w telefonie komórkowym.
Komórka wybuchła w kieszeni ubrania ofiary. Wybuch złamał mężczyźnie żebro, które przebiło serce. Pomimo szybkiej pomocy lekarskiej i odwiezienia poszkodowanego do szpitala, spawacz zmarł. Telefonem używanym przez spawacza był jeden z tańszych modeli Motoroli.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Dobrze że Nokia nie jest wybuchowa 

- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Sorry, ale to jest chyba właśnie w stylu koreańskim napisane... "pierwszy świadek jest." "według jego policyjnych zeznań". Czy może mi ktoś to przetłumaczyć na polski??interia.pl pisze:Tymczasem według informacji podanych przez LG nie zawinił telefon. O nieumyślne spowodowanie śmierci oskarżony został kolega ofiary, a zarazem pierwszy świadek jest . Według jego policyjnych zeznań, uderzył on w ofiarę pojazdem ciężkiej wagi, co spowodowało bezpośrednią śmierć.
-
- Stały użytkownik forum
Dziwnym jest że takie cuda dzieją się w Azji. Tu Korea tu Chiny.
Jakoś nie słyszy się o takich eksplozjach w Europie
Jakoś nie słyszy się o takich eksplozjach w Europie

- de_stroy
- Stały użytkownik forum
Bo u nas jeszcze produkują (w miarę) porządny sprzęt... Jak ktoś chce mieć coś porządnego, to nie kupuje "Taniego Chińczyka", ale coś z rodzimych fabryk
(Niemcy, Francja itd... nawet z Polski już lepsze, bo przynajmniej nie robią tego za miskę ryżu)
Ale...
(de_stroy zajrzał do kieszeni, gdzie leżała spokojnie wielokrotnie tuningowana motka e398... spojrzał na baterię... "Made in China")
...Chińczycy i tak są wszędzie.
To znaczy, że trzeba zacząć się bać własnej komórki?

Ale...
(de_stroy zajrzał do kieszeni, gdzie leżała spokojnie wielokrotnie tuningowana motka e398... spojrzał na baterię... "Made in China")
...Chińczycy i tak są wszędzie.
To znaczy, że trzeba zacząć się bać własnej komórki?

Komu w drogę, temu notebook...