LInksys wrt54g3g mega problem.

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
boczekns
Początkujący użytkownik forum

LInksys wrt54g3g mega problem.

Post autor: boczekns »

Witam wszystkich!
Posiadam modem Huawei e630 z irlandzkiej sieci "3". modem niedziała mi super ale w okolicy w której mieszkam to jedyne rozwiązanie żeby <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z intrnetu. Zakupiłem ten modem bo wcześniejszy, który miałem na sprawdzenie (Huawei e220) działał bez problemu jedyna wadą tego modemu był słaby niestabilny zasieg sieci. Modem ten działał w hsdpa ale tylko w jednym miejscu w domu przy słabym zasięgu. Postanowiłem kupić modem Huawei e630 ponieważ ma zewnętrzne wyjście antenowe. Dokupiłem do niego antene na częstotliwośc UMTS (11dB), zasięg poprawił się nie do poznania(z braku do pełnego zasięgu), ale modem niechce przełączyc sie na Hsdpa. Jakies 2 miesiące temu zakupiłem router LINKSYS wrt54g3g ponieważ chciałem podzielic sygnał na 3 laptopy. Problem pojawił sie podczas instalacji routera, niechce współpracować z moim modemem. Zmieniłem firmware w routerze i karcie na wersie beta i zablokował sie modem. Udąło mi sie go wymienic na nowy. Mój problem dotyczy tego jak powiązać router z kartą. Czytałem o alternatywnym sofcie x-wrt ale niejestem wytrawnym znawcą tematu ale z opini urzytkowników wychodzi ze działa bardzo dobrze. Mam pytanie czy ktos potrafi mi pomóc z wgraniem tego oprogramowania do routera. Bez pomocy router dalej będzie siedział bezczynie na półce a szkoda go bo bybył bardzo pomocny w moim użytkowaniu internetu. Sytuacje potęguje to ze obecnie mieszkam w ie. i tutaj niezabardzo jest mi kto w stanie pomóc.
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: LInksys wrt54g3g mega problem.

Post autor: Jaco »

Przenoszę temat do właściwego działu i było trochę :szukaj: u nas na forum bo jest obszerny wątek poświęcony temu ruterowi http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19009#19009 A wystarczy było tylko zajrzeć do :faq:
boczekns
Początkujący użytkownik forum

Post autor: boczekns »

Pomocy potrzebuje do wgrania alternatywnego softu x-wrt do routera, a nie do konfiguracji rutera żeby działał na 2 lub wiecej komputerów. Sory za źle sformułowane pytanie
Awatar użytkownika
wikara
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: wikara »

Tutaj masz soft x-wrt i wiele innych nowych softów do wyboru!
Wszystko co potrzeba! :cwaniak:
http://www.jacekguzinski.com/kabless.html

Pozdrawiam! :papa:
ODPOWIEDZ