iPlus - Internet jest wszędzie - NIE!

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Corpose
Specjalista bezprzewodowy-junior

iPlus - Internet jest wszędzie - NIE!

Post autor: Corpose »

Witam,
mam domek letniskowy na kaszubach, blisko Kościerzyny. Jest to nad jeziorem.

I teraz moje pytanie. Byłem tam z moim laptopem i dwoma modemami, okazało się, że 0 zasięgu. Po prostu nie da się używać internetu.

A moja matka chciała kupić Neostradę, ale chciała też internet na wakacje, więc zdecydowała się na 2 abonamenty - jeden dla niej, drugi dla mnie. I niestety, zrezygnowaliśmy z Neostrady.

Pojechaliśmy w te wakacje i 0 zasięgu, a Plus reklamował, że internet jest wszędzie, ale zapomniał dodać, że nie osiągalny wszędzie.

Co teraz zrobić? Po prostu, jedna karta leży (z modemem) i moja mama używa ją 2-3 razy w miesiącu, kiedy zechce jej się wejść na neta. :/

Pójść i zareklamować czy co zrobić? Według mnie, jest to nie uczciwe, bo w Plusie reklamują, że wszędzie. :(

Proszę pomóżcie, co zrobić. Najchętniej byśmy z tego zrezygnowali, ale umowa jeszcze na 1,5 roku. Gdybyśmy zrezygnowali, natychmiast pojawiła by się Neostrada TP. :]
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus - Internet jest wszędzie - NIE!

Post autor: Sundance_kid »

Corpose pisze:Według mnie, jest to nie uczciwe, bo w Plusie reklamują, że wszędzie. :(
A kiedy reklama jest uczciwa?
Corpose pisze:Proszę pomóżcie, co zrobić.
Znajdź chętnego na cesje umowy.
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

Popełniliście błąd kupując od razu 2 modemy w plusie, trzeba było najpierw 1 przetestować a 2 ewentualnie później dokupić. Znam dość dobrze te rejony (Kaszuby) i myślę że niełatwo będzie coś wymyśleć (anteny, maszty itp). Jedyne wyjście to zrobić cesję na kogoś albo zamienić tą usługę na zwykły telefon gsm, może się uda?
Corpose

Jarek no.1 pisze:Jedyne wyjście to zrobić cesję na kogoś albo zamienić tą usługę na zwykły telefon gsm, może się uda?
Ale po co mi Abomanemt GSM? -.- I nikt z tego nie będzie korzystał. A płacić i nie używać, to bez sensu.
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

To zostaje cesja. Poszukaj kogoś, zamieść ogłoszenia np tu na forum lub na Allegro.
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

Corpose pisze: ...Ale po co mi Abomanemt GSM? -.- I nikt z tego nie będzie korzystał. A płacić i nie używać, to bez sensu.
Łatwiej znajdziesz chętnego na telefon niż net bezprzewodowy.
Corpose

No, ale nie rozumiem co to jest ta cesja. Że sprzedam modem i kartę? Ale jak... sprzedam i będę musiał rachunki płacić.
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Nie. Przepisujesz umowę na druga osobę, oddajesz modem i aktywację (albo samą aktywacje ale to raczej nie wyjdzie). po prostu pozbywasz sie aktywacji bez płacenia kary umownej. Tylko musisz znaleźć chętnego.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Corpose pisze:co to jest ta cesja
jak znajdziesz kogoś, kto zgodzi się wziąć od Ciebie umowę i przepisać na siebie (oczywiście ta osoba zacznie płacić rachunki)

GOOGLE pomogą zrozumieć co to cesja
Nie pomagam na PW!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Dyskusja o google i problemie Corpose Scalona tu >KLIK<
Gdyż była prowadzona w dwóch wątkach nie wiem czemu. Teraz wszystko będzie jasne.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ