Nadawanie sygnału przez kartę WLAN?
Moderator: Moderatorzy
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nadawanie sygnału przez kartę WLAN?
Witam! Mam trochę pytań: Czy karta GC79, gdy podłącze do laptopa np. internet kablem, może nadawać sygnał, żebym w innym komputerze przez wi-fi, bez routera miał internet (oczywiście zdaję sobie sprawę, że musiał by być włączony laptop, żeby to działało). Jeżeli tak, to czy karta obsłuży naraz połączenie GPRS i Wi-fi?? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!!
- de_stroy
- Stały użytkownik forum
Re: Nadawanie sygnału przez kartę WLAN?
Poświęciłem się for you
Na przyciętym necie Orange zassałem 1,5 MB w ciemno (nie wiedziałem, czy tam jest odpowiedź)
Sprawa wygląda bardzo prosto: Instrukcja obsługi Twojej maszyny
<- najlepiej: Kliknij prawym i zapisz jako
Krótko mówiąc: Odpowiedź na Twoje obydwa pytania brzmi "tak, da się"
Mam nadzieję, że pomogłem - życzę miłego męczenia się z ustawianiem sieci i wszystkich badziewi z tym związanych
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-12-11, 21:57 ]
Dodałem sposób pobierania (lepszy).

Sprawa wygląda bardzo prosto: Instrukcja obsługi Twojej maszyny

Krótko mówiąc: Odpowiedź na Twoje obydwa pytania brzmi "tak, da się"

Mam nadzieję, że pomogłem - życzę miłego męczenia się z ustawianiem sieci i wszystkich badziewi z tym związanych

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-12-11, 21:57 ]
Dodałem sposób pobierania (lepszy).
Ostatnio zmieniony 2007-12-11, 21:57 przez de_stroy, łącznie zmieniany 1 raz.
Komu w drogę, temu notebook...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Tyle że tego linka nie da się otworzyćde_stroy pisze:Sprawa wygląda bardzo prosto: Instrukcja obsługi Twojej maszyny

- de_stroy
- Stały użytkownik forum
Kliknij prawym i zapisz jako... Inaczej faktycznie coś rzęziJaco pisze:Tyle że tego linka nie da się otworzyć

Komu w drogę, temu notebook...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To dopisać jak pobrać warto by byłode_stroy pisze:Kliknij prawym i zapisz jako..

- wikara
Tak obsłuży i z routerem i bez ale ja bym jak już po kablu to z AP'kiem, bo to jest bardziej komfortowe rozwiązanie.
A inna sprawa to karta zewnetrzna wlan do pc na usb wkładasz lapek ci wykrywa pc i się łączysz i masz neta niezależnie tu i tu,tak jak ci pisałem na pw

A inna sprawa to karta zewnetrzna wlan do pc na usb wkładasz lapek ci wykrywa pc i się łączysz i masz neta niezależnie tu i tu,tak jak ci pisałem na pw

- Mikolaj211
Dzięki Wam za pomoc!! Mam tylko pytanie - jaki program polecacie do obsługi WLAN do GC79?? Bo dołączony jest tylko iplus manager... A dzisiaj chciałem kupić sobie kartę na USB. Jak nie mam potrzeby, to spotykam po drodze wiele sklepów komputerowych, a dziś znalazłem tylko jeden... I jak zapytałem się pana, który w nim sprzedawał, czy ma kartę WLAN na USB, to się na mnie popatrzył jak na idiotę, porozglądał sie po półkach i stwierdził, iż takowych kart nie ma u niego w sprzedaży...
- wikara
No powiem ze sprzedawca wykazał się bardzo dobry podejściem do klienta,nie wiedział w ogóle co to jest i jak wygląda ale sprawdzał czy jest na sklepie
Co do tematu to wszystko opisane jest w linku od de_stroy co i jak po kolei robić i jak się połączyć
+ coś od siebie:
http://wifi-live.pl/node/166
http://wireless.idg.pl/artykuly/40671.html

Co do tematu to wszystko opisane jest w linku od de_stroy co i jak po kolei robić i jak się połączyć

+ coś od siebie:
http://wifi-live.pl/node/166
http://wireless.idg.pl/artykuly/40671.html

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zobacz w FAQ jest dział z Driverami i tam link do fabrycznego softu, który jest moim zdaniem OK.Mikolaj211 pisze:jaki program polecacie do obsługi WLAN do GC79?
EDIT:
A dokładniej tu: > KLIK do Driverów <
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Mikolaj211
Dzięki! Siedzę sobie teraz na neo 6mb, to bym sobie pobrał, ale nie wyzjanę się w linuksie, a do tego nie mam na co zgrać ;/. Rozumiem, że za pomocą tego programu mogę łaczyć się także przez GPRS??