Witam ponownie zadam jeden ale konkretny temat ( nie będe wypytać co chwiel w nowym temacie ) mianowice, jeżdżę 2 razy w miesiącu do Czech Słoweni po towar. Potrzebuję jakiejś nawigacji, bo tej drogi nie sposób odrazu zapamiętać. Potrzebuję sprzętu by tam na miejscu np. w Czechach mieć dostęp do internetu, przejrzeć oferty na allegro, żeby wiedzieć czy dany towar opłaca mi się kupić.
Z tego co wyczytałem to możliwe są takie zastosowania :
Mam laptopa, więc dokupie do niego modem z UMTS np. w czechach kupuję karte operatora i mam dostęp do internetu. Jeśli chodzi o navi to kupuje taką na USB za 100 zł są na allegro + przetwornica i mam navi.
Drugie rozwiązanie to kupno palmtopa z nawigacją ? i czy można w takim wyświetlać strony www, jeśli tak to czy będą czytelne ( auckje allegro ) ? i jakie koszta będą takiego sprzętu ?
Dzięki serdeczne za odpowiedź.
Nagwigacja , palmtop - otwieranie stronek www
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Nagwigacja , palmtop - otwieranie stronek www
Temat nie dotyczy bezpośrednio internetu, tylko bardziej PDA (nawigacji) dlatego przenoszę do HP. A na pytanie zaraz odpowiem.
[ Dodano: 2007-12-14, 14:11 ]
Używany odpowiednio mniej.
[ Dodano: 2007-12-14, 14:11 ]
Czyli potrzebujesz palmtopa z wbudowanym GPS (do nawigacji) i GSM (czyli GPRS/EDGE i najlepiej HSDPA) to będzie służyło jako modem do internetu ale możesz też używać jako telefon. Przydało by się też WiFi (do korzystanie z HotSpotów.)mieciu87 pisze:Potrzebuję sprzętu by tam na miejscu np. w Czechach mieć dostęp do internetu, przejrzeć oferty na allegro, żeby wiedzieć czy dany towar opłaca mi się kupić
Nowego można kupić już za 1200 z takim wyposażaniem jak powyżej.mieciu87 pisze:jakie koszta będą takiego sprzętu ?
Używany odpowiednio mniej.
Będą wyglądać podobnie jak tu: >Klik do recenzji Nokia 6120 <mieciu87 pisze:czy można w takim wyświetlać strony www
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.