Nagwigacja , palmtop - otwieranie stronek www

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mieciu87
Początkujący użytkownik forum

Nagwigacja , palmtop - otwieranie stronek www

Post autor: mieciu87 »

Witam ponownie zadam jeden ale konkretny temat ( nie będe wypytać co chwiel w nowym temacie ) mianowice, jeżdżę 2 razy w miesiącu do Czech Słoweni po towar. Potrzebuję jakiejś nawigacji, bo tej drogi nie sposób odrazu zapamiętać. Potrzebuję sprzętu by tam na miejscu np. w Czechach mieć dostęp do internetu, przejrzeć oferty na allegro, żeby wiedzieć czy dany towar opłaca mi się kupić.

Z tego co wyczytałem to możliwe są takie zastosowania :

Mam laptopa, więc dokupie do niego modem z UMTS np. w czechach kupuję karte operatora i mam dostęp do internetu. Jeśli chodzi o navi to kupuje taką na USB za 100 zł są na allegro + przetwornica i mam navi.

Drugie rozwiązanie to kupno palmtopa z nawigacją ? i czy można w takim wyświetlać strony www, jeśli tak to czy będą czytelne ( auckje allegro ) ? i jakie koszta będą takiego sprzętu ?

Dzięki serdeczne za odpowiedź.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Nagwigacja , palmtop - otwieranie stronek www

Post autor: zDaleKi »

Temat nie dotyczy bezpośrednio internetu, tylko bardziej PDA (nawigacji) dlatego przenoszę do HP. A na pytanie zaraz odpowiem.

[ Dodano: 2007-12-14, 14:11 ]
mieciu87 pisze:Potrzebuję sprzętu by tam na miejscu np. w Czechach mieć dostęp do internetu, przejrzeć oferty na allegro, żeby wiedzieć czy dany towar opłaca mi się kupić
Czyli potrzebujesz palmtopa z wbudowanym GPS (do nawigacji) i GSM (czyli GPRS/EDGE i najlepiej HSDPA) to będzie służyło jako modem do internetu ale możesz też używać jako telefon. Przydało by się też WiFi (do korzystanie z HotSpotów.)
mieciu87 pisze:jakie koszta będą takiego sprzętu ?
Nowego można kupić już za 1200 z takim wyposażaniem jak powyżej.
Używany odpowiednio mniej.
mieciu87 pisze:czy można w takim wyświetlać strony www
Będą wyglądać podobnie jak tu: >Klik do recenzji Nokia 6120 <
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ