Witam,
Jest to moj pierwszy post na tym forum wiec na wstepie chcialbym sie z wszystkimi przywitac :-)
Jakies pare dni temu udalo mi sie zakupic chyba ostatni na slasku modem gprs'owy z plusa - oczywisice aby zawrzec najkorzystniejsza umowe. Modem planuje wymienic we wlasnym zakresie.
Posiadam laptopa hp nc6400 ktory na pokladzie posiada szufladke na sima miejsce na modem gsmowy i oczywiscie antene, ktora znajduje sie nad matryca. Zastanawiam sie wlasnie jaki ma taka antena zysk i czy wypada duzo lepiej niz powiedzmy taka wysuwana z gt'a.
Prosze o opinie osoby, ktore przetestowly jakosc zasiegu na takich antenach wbudowanych w laptopa (niekoniecznie hp nc6400), w porpwnaniu ze zwyklymi modemami na pcmcia.
pozdrawiam
Pshemol
Jakosc anteny wewnetrznej w laptopie hp nc6400
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Jakosc anteny wewnetrznej w laptopie hp nc6400
Z takim testem to chyba będzie problem w laptopach HP.
Z tego co wiem, to trzeba zakupić brandowany przez HP modem HSDPA, ponieważ podobno w BIOSie zablokowali możliwość wkładania innych modemów poza HP - mogę się mylić, ale informacje mam od sprzedawcy modemów HSDPA.
Sam z resztą mam HP 2510p z miejscem na modem HSDPA i jestem ciekaw jak to działa....
pozdr,
Bacownik
Z tego co wiem, to trzeba zakupić brandowany przez HP modem HSDPA, ponieważ podobno w BIOSie zablokowali możliwość wkładania innych modemów poza HP - mogę się mylić, ale informacje mam od sprzedawcy modemów HSDPA.
Sam z resztą mam HP 2510p z miejscem na modem HSDPA i jestem ciekaw jak to działa....
pozdr,
Bacownik