UWAGA:KOMUNIKAT SPECJIALNY BULE-CONNECT DLA DOMU

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ZŁY

UWAGA:KOMUNIKAT SPECJIALNY BULE-CONNECT DLA DOMU

Post autor: ZŁY »

UWAGA:
KOMUNIKAT SPECJIALNY
BULE-CONNECT DLA DOMU TO <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> (SIEMENS ES 75).
JA KUPIŁEM, PODŁĄCZYŁEM I ODRAZU OKAZAŁO SIĘ ŻE MODEM JEST ********.
POJECHOŁEM ODDAĆ TEN MODEM I ROZWIĄZAĆ UMOWĘ,ALE MIŁA PANI POWIEDZIAŁA ŻE NI *******.
TERAZ CZEKAM AŻ MI GO NAPRAWIĄ OK 14 DNI.
A ABONAMENT LECI -120 ZŁ ZA MIESIĄC.
O ZASTĘPCZYM URZĄDZENIU ANI MYŚLI. NIE KUPUJCIE TEGO <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>.
SZKODA 2880 ZŁ. (120*24) I WASZEGO ZDROWIA.
SORRY ZA WULGARYZMY ALE MAM DOŚĆ TEJ CAŁEJ BANANDY <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> ,CO PRÓBUJĄ Z CZŁOWIEKA CHCĄCEGO JAKO TAKO UŻYWAĆ INTERNETU ZROBIĆ IDIOTĘ .

---
Prosze takich słów nie uzywać!!!
Moderator.
Jojo

Re: UWAGA:KOMUNIKAT SPECJIALNY BULE-CONNECT DLA DOMU

Post autor: Jojo »

to prawda te modemy mają jakąłś wade fabryczną tandeta
Piotr25

Post autor: Piotr25 »

Ja też o mały włos nie wziąłbym neta z idei lub ery, ale na szczęście poniosło mnie do plusa :-)
ZŁY nie poddawaj się i albo zrywaj umowę, albo inny modem
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

ZŁY pisze: TERAZ CZEKAM AŻ MI GO NAPRAWIĄ OK 14 DNI.
Przygotuj się, że ten termin może być o wiele dłuższy.
Po pierwsze to 14 dni roboczych.
Po drugie. Jeśli oddałeś modem w Erze to dolicz sobie czas w którym oni go przekażą do serwisu a później do Ciebie.
Po trzecie. W gwarancji jest zapis, że naprawa zostanie przeprowadzona, w przeciągu tych 14 dni, ale nic nie ma na temat co jeśli tego nie zrobią.

Na modem oddany do serwisu w salonie ERY w Katowicach czekałem prawie miesiąc. W tym czasie dali wprawdzie "sprzęt" zastępczy (w moim przypadku telefon z modemem GPRS - nie posaidam w PC przejściówki więc karty wziąść nie mogłem) i sprawili mi "ogromną przyjemność" korzystania przez miesiąc z GPRS za jedyne 120 zł.
Podobno poszła płyta główna...

Jedyne pocieszenie, że od powrotu z serwisu działa bez zarzutu.

jednak coś mi się zdaje (przeglądając informacje o tym modemie - i to nie tylko na tym forum), że chyba ma on jakąś poważną wadę fabryczną, gdyż głównie siada w chwilę po zakupie i dopiero po wizycie w serwisie zaczyna normalnie funkcjonować.

I na koniec słówko na temat samego zgłoszenia usterki.
Przez dwa tygodnie walczyłem z BOA słysząc, że wina tkwi : w nieprawidłowej konfiguracji, w systemie operacyjnym itp.
Dopiero jak im wysłałem wszystkie logi związane z połaczeniem, łaskawie stwierdzili, że jednak wina leży po stronie modemu i został przyjęty do serwisu.
mirja
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mirja »

Pytanie do Vipera!
Na czym w skrócie polegał problem z twoimi Siemensem ES75? Czy może , na tym że połaczenie było nawiązywane, natomiast transfer wynosił około 0 kb. Czyli praktycznie go nie było?
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

mirja pisze: Na czym w skrócie polegał problem z twoimi Siemensem ES75? Czy może , na tym że połaczenie było nawiązywane, natomiast transfer wynosił około 0 kb. Czyli praktycznie go nie było?
Przez pierwszy tydzień chodził "w miarę normalnie", potem zaczoł wariować.
Trzymał połaczenie przez 10-15 minut i sam z siebie sie rozłączał. Przy próbie ponownego uruchomienia wywalało komunikat, że nie znaleziono modomu.
Jedynym rozwiązaniem było jego odłączenie i ponowne podłączenie (ale nie zawsze wystarczało).
Czasem logował sie do sieci i transefer 0.
Nie przechowywał też pinu pomimo zaznaczenia tej opcji.
Był też problem z samą aplikacją BCM.
To w skrócie (po wycięciu określeń niecenzuralnych).
Pozdrawiam.
Gość

Siemensem ES75

Post autor: Gość »

Miałem podobny problem z Siemensem ES75? połączenie było nawiązywane, natomiast transfer wynosił około 0-20kb. Czyli praktycznie go nie było?Modem oddałem do serwisu-odpowiedź -modem jest sprawny i niema winnego.żadnej mowy o rękojmi i tak nadal modem nawiązywał połączeniez witryną..lecz nie otwierał strony i czekał ,czekał i nic.Dopiero reklamacja uruchomiła jakieś działania sieci.Drgneło jeszcze z przerwami
.. polepszyło się prętkośc dobiega do 9KB(mam obawy jak długo ?.).
jarek36-36

Siemens ES 75

Post autor: jarek36-36 »

Witam wszystkich,mam go od dzisiaj rana i daję mu na max. Nie ma żadnych z nim problemów,zawsze jest jakiś % walniętych(trzeba się z tym liczyć).Jest to o wiele lepsze niż pakiety internetowe. :D
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Siemens ES 75

jarek36-36 pisze:.Jest to o wiele lepsze niż pakiety internetowe. :D
Od pakietów owszem.

Teoretyczne parametry sprzętu (jak na zewnętrzny modem USB) nie są najgorsze, ale...
Są one tylko teoretyczne.
Działanie (prawidłowe) zależy od zbyt wielu czynników (Odległość od BTS, warunki atmosferyczne, obciążenie przekaźnika, sytstem operacyjny [NIECH ŻYJE LINUX! ] i wiele innych...). Sam sprzęt to nie wszystko
NApisz za jakiś miesiąc lub dwa. Nie myśl, że próbuję Cię zrazić. Co to to nie.
Tylko po miesiącu jazdy na sprzęcie zastępczym trochę mi entuzjazm osłabł...
jarek36-36

ES 75

na dzień dzisiejszy chodzi 230k/s,może Masz większe dośw. ale testowałem wszystkie dostępne sieci i era (przynajmniej u mnie) działała najlepiej, chociaż do nadajnika Plusa mam 3 km.Orange w EDGE szybkość 40 k/s okolice Świecia n/w.(brak słów)Więc wybrałem ere.
jarek36-36

ES 75

mały chochli 230kb/s
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

wg specyfikacji sprzętu jego maksymalna prędkość to 236,8 kbs.
Oczywiście wskazania genialnego programu BCM Ery wykazują że jest o wiele większa ;-)
Mam nadzieję, że nie sugerujesz się ani tymi wskazaniami ani tym co sie wyświetla w dymku nad ikoną połaczenia sieciowego...
Żartowałem...
Ale faktycznie ten modem nawet przy najlepszych warunkach dostępu, nie wykorzysta pełnej możliwości EDGE.
Ale jak się nie ma co się lubi to sie lubi co sie ma.
Siemensik na razie mósi mi wystarczyć, ale czekam już na tego UMTS'a w Katowicach i zmieniam kartę.
ODPOWIEDZ