Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Posiadam od niedługiego czasu neta ery blueconnect zainstalowałem sobie BitComet do pobierania z torrentów a tu lipa ani bit nie idzie dlaczego?? Może jest inny program do pobierania który przeskakuje te problemy?
Zobacz na uTorrencie i dobrze skonfiguruj to ci poleci jako tako i musisz mieć dużo seedów,i najlepiej odblokowane porty co zapewne ich nie będziesz miał to tak łatwo nie będzie z zassysaniem Jak ci to nie poleci to przeżuć się na p2M
próbowałem większość bardziej popularnych uTorrent też i nic nie wiem czy to prawda bo podobno era nie życzy sobie żeby pobierać z torrentów. Ale na dolnym pasku od BitComet wyświetla mi żółtą kropkę i napis Blocked oraz mój IP jak to obejść może jest sposób konfiguracji połączenia szyfrowanego a przydało by sie nauczyć pokonać ten problem bo na www.torrenty.org jest wiele ciekawych pozycji
Jeżeli nie daje rady przez uTorrenta to proponuje Tunelowanie przez ssh polecam działa dla zablokowanych portów:(lecz zanim to zrobisz to musisz poczytać lekturki i to nie mało:
Bardzo rozległa lekturka: http://www.searchengines.pl/index.php?s ... entry40758
lub: http://www.searchengines.pl/index.php?a ... unelowanie
Jo_gurt pisze:irewalli nie masz? Zapora systemowa wylaczona?
Z windy powyłączałem co tylko sie da - wywaliłem połowę zawartości sysa z zabezpieczeniami na czele, antywira mam avasta i to wszystko z zabezpieczeń.... a co robie przed włamaniami to inna bajka
Uwaga w uTorrent'cie dorzuciłem sobie polską wersję językową, a potem już bez problemu ustawiłem połączenie szyfrowane. Jako efekt uzyskałem transfer. Połączyłem się i zaczęło mi ściągać z torrentów.
Problem można uznać za rozwiązany. Życzę powodzenia
Ostatnio zmieniony 2007-12-20, 22:11 przez uzdzik, łącznie zmieniany 1 raz.
trudno to określić normalnym zasysaniem ale jednak coś idzie pobrałem już ok 60% płyty a co do transferu to sktajnie sie zmieniał od 0,1 do 5 kB/s i tak naprawde nie wiem co mam odp.
ponieważ pisałem już że przechodzi tylko połączenie szyfrowane, do pozostałych opcji się zastosowałem ale nie widzę różnicy. Mimo tego dzięki za sugestie
Czesc. Ja co prawda mam w Iplusie, ale wyciagam ok. max predkosci przy dobrych torrentach. Uzywam wersje 0.94 BitCometa, zaznaczone mam w opcjach "Aktywuj konfiguracje NAT/Firewall w XP" oraz "Aktywuj UPnP Port Mapping (tylko XP)" i jak na razie dziala.