Różna predkosc...

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
males
Początkujący użytkownik forum

Różna predkosc...

Post autor: males »

no wiec... mam radiowke (412/128) i czasami zdarza sie tak ze transfer wyraznie spada (8KB/s czasem gorzej, ogólnie róznie bywa). Do tej pory wszystko bylo ok... Transfer spada przewaznie wieczorem (duzo ruch w sieci?!) Poadajcie jakies nazwy programów, którymi mógłbym sprawdzic co sie dzieje.

konczy mi sie umowa i nie wiem czy przedłuzyc...

i drugie pytanie:
jest mozliwosc ze TP, Netia, Tele2 czy inny operator doprowadzi mi łącze tel. do domu? mieszkam na odludziu i kabel biegnie około 100-150m od domu? Orientuje sie jak to wygląda?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez males, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Różna predkosc...

Post autor: Sundance_kid »

males pisze:jest mozliwosc ze TP, Netia, Tele2 czy inny operator doprowadzi mi łącze tel. do domu? mieszkam na odludziu i kabel biegnie około 100-150m od domu? Orientuje sie jak to wygląda?
Ja bym nie liczyła na to. Musisz podzwonić, może ktoś okaże się łaskawy.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Różna predkosc...

Post autor: Jo_gurt »

jest mozliwosc ze TP, Netia, Tele2 czy inny operator doprowadzi mi łącze tel. do domu? mieszkam na odludziu i kabel biegnie około 100-150m od domu? Orientuje sie jak to wygląda?
bardzo watpliwe, mnie nie chcieli nawet przelaczyc na blizsza centrale (tpsa, bo netia w ogole w tej czesci miasta nie ma kabli a tele2 to ogolnie chyba nie ma swoich ;P), bo brakowalo fizycznie kabla, mimo ze studzienki sa.
males pisze:no wiec... mam radiowke (412/128) i czasami zdarza sie tak ze transfer wyraznie spada (8KB/s czasem gorzej, ogólnie róznie bywa). Do tej pory wszystko bylo ok... Transfer spada przewaznie wieczorem (duzo ruch w sieci?!) Poadajcie jakies nazwy programów, którymi mogłbym sprawdzic co sie dzieje.
Na to moze miec wplyw duzo czynnikow. Moze sie zrobil tlok w eterze, moze operator przesadzil z odsprzedawaniem tego samego pasma?
ODPOWIEDZ