no wiec... mam radiowke (412/128) i czasami zdarza sie tak ze transfer wyraznie spada (8KB/s czasem gorzej, ogólnie róznie bywa). Do tej pory wszystko bylo ok... Transfer spada przewaznie wieczorem (duzo ruch w sieci?!) Poadajcie jakies nazwy programów, którymi mógłbym sprawdzic co sie dzieje.
konczy mi sie umowa i nie wiem czy przedłuzyc...
i drugie pytanie:
jest mozliwosc ze TP, Netia, Tele2 czy inny operator doprowadzi mi łącze tel. do domu? mieszkam na odludziu i kabel biegnie około 100-150m od domu? Orientuje sie jak to wygląda?
Różna predkosc...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Różna predkosc...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez males, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Różna predkosc...
Ja bym nie liczyła na to. Musisz podzwonić, może ktoś okaże się łaskawy.males pisze:jest mozliwosc ze TP, Netia, Tele2 czy inny operator doprowadzi mi łącze tel. do domu? mieszkam na odludziu i kabel biegnie około 100-150m od domu? Orientuje sie jak to wygląda?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Różna predkosc...
bardzo watpliwe, mnie nie chcieli nawet przelaczyc na blizsza centrale (tpsa, bo netia w ogole w tej czesci miasta nie ma kabli a tele2 to ogolnie chyba nie ma swoich ;P), bo brakowalo fizycznie kabla, mimo ze studzienki sa.jest mozliwosc ze TP, Netia, Tele2 czy inny operator doprowadzi mi łącze tel. do domu? mieszkam na odludziu i kabel biegnie około 100-150m od domu? Orientuje sie jak to wygląda?
Na to moze miec wplyw duzo czynnikow. Moze sie zrobil tlok w eterze, moze operator przesadzil z odsprzedawaniem tego samego pasma?males pisze:no wiec... mam radiowke (412/128) i czasami zdarza sie tak ze transfer wyraznie spada (8KB/s czasem gorzej, ogólnie róznie bywa). Do tej pory wszystko bylo ok... Transfer spada przewaznie wieczorem (duzo ruch w sieci?!) Poadajcie jakies nazwy programów, którymi mogłbym sprawdzic co sie dzieje.