Iplus - problemy z prędkością przeglądania

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Seban
Początkujący użytkownik forum

Iplus - problemy z prędkością przeglądania

Post autor: Seban »

Cześć wszystkim szanownym.

Łączę się z Iplusem przez N 6630 od grubo ponad roku. Zawsze było pięknie, bo korzystam głównie w Wawie pod zasięgiem 3G. Niestety zauważyłem, że od jakiegoś czasu prędkość przeglądania spadła mi na ryj i ustabilizowała się na poziomie 7,7 KB/sec. czyli w zasadzie odpowiada standardowi modemu podpiętego pod linię analogową :(( Myślałem z początku, że modem w telefonie się popsuł, bo jest już stary, ale po testach z innym modemem okazało się, że to nie to. Na dodatek kuriozalnie stwierdziłem parę dni temu, że transfer download-u (kiedy ściągam pliki) pozostał na starym, pożądanym poziomie dobijając czasem nawet do 44 KB/sec.). Przeflaszowałem telefon i zaktualizowałem Nokia PC Suite - psu na budę. Próbowałem łączyć się bez PC-Suite używając wyłącznie oprogramowania umożliwiającego podłączenie telefonu (przez kabel + na innym komputerze) - nie pomogło:( Nie przychodzi mi już nic do głowy. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł?

PS: Używam IE 7
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: Iplus - problemy z prędkością przeglądania

Post autor: Ufo atakuje »

A system na komputerze jest zdrowy? Może przydałoby się go odświerzyć.. :hyhy:
ODPOWIEDZ