iPlus i antena ??

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Corpose
Specjalista bezprzewodowy-junior

iPlus i antena ??

Post autor: Corpose »

Witam,
mam modem Huawei e220... no i znalazłem antene do radiówki :]

Jest to Antena ze wzmacniaczem VHF, UHF, FM. I pytanie:
Mam słaby zasięg i próbuje go polepszyć (kombinuje ;p). Właśnie chce tą antene podłączyć i położyć przy niej modem... możliwe, że polepszy mi to zsięg? Czy trzeba modem " modyfikować "? ;>

Z góry dzięki. ^^
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
radekgers
Stały użytkownik forum

Re: iPlus i antena ??

Post autor: radekgers »

jak to "położyć przy niej modem"? Jeśli modem ma gniazdo antenowe to tam się podłącza antenę, jeśli nie ma to położenie obok nic nie da ;-)

VHF i FM odpada, bo to za niskie częstotliwości. Ale UHF to pasmo od 300MHz do 3GHz, więc można spróbować, choć nie wiem jakie tego skutki będą... Ale antena musi być podłączona do modemu przez gniazdo antenowe ;-)
Mavie

Post autor: Mavie »

E220 nie ma gniazda. Mozna ewentualnie uzyc tych konnektorow magnesowych, ale bedzie to tylko troche lepsze niz polozenie anteny kolo modemu.
Corpose, a uzywasz huba USB? Moze wystarczy stabilne zasilanie do poprawy jakosci polaczenia.
Corpose
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Corpose »

Ehh.. :( Spróbuje zawiesić na tej antenie... bo jak mojego fona (Orange i pełen zasięg) przykładam do modemu to w telefonie zasięg mi spada na 3 kreski (z 7), a modemie jest 7 (pełen zasięg). xD

Spróbuje tak z anteną. ^^

[ Dodano: 2007-12-25, 14:42 ]
Mavie jakiego HUBA ??:D Nie wiem o co biega..

[ Dodano: 2007-12-25, 14:44 ]
A nie... mam bezpośrednio podłączony modem ^^ A możliwe jest to, że mam kabel 10metrow do modemu? ;>
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
ODPOWIEDZ