Witam,
moja siostra jest aktualnie w Szkocji, zakupiła tam modem Option ICON 2 USB Modem w sieci Orange. Problem polega na tym, ze nie dali jej oni zadnej plyty ze sterownikami bo powiedzieli jej, ze: "Modem ten jest wyposazony w karte pamieci i na niej jest cale oprogramowanie". Po podlaczeniu go do komputera na liscie sprzetu w menadzerze <font color="#FF00FF"><b>»»urządzeń««</b></font> wyswietla sie on jako karta sieciowa. Uruchamia sie rowniez oprogramowanie Modemu tzn. menadzer polaczenia. Standardowo byl tam wpisany "jakis" APN (nie pamietam jaki, bo pierwszy raz cos takiego uslyszalem). Po kliknieciu connect dlugo jest Łączenie po czym zaczyna sie rozlaczanie. Probowalem jej podac kilka APN-ow, ale zaden z nich nie zadzialal. Modem po podlaczeniu do PC łapie zasięg 3G. Chcialem poprawadzic ja podczas recznego konfigurowania polaczenia, ale modem nie jest wykrywany jako modem :O ? I przez to nie szlo ustawic Dodatkowego polecenia inicjujacego. Moze ktos wie jak poprawnie zainstalowac i skonfigurowac ten modem ?
Dziekuje, pozdrawiam i ze zniecierpliwieniem czekam na odpowiedź
EDIT//
Udalo się połączyć tylko poprzez inny APN (orangewap), a że siostra podpisałą umowę to poje się, żeby poprzez połączenie przez ten APN nie były naliczane opłaty. Mógłby mnie ktoś w związku z tym oświecić i powiedzieć, czy aby na pewno nie bedzie ona musiała płacić wiecej niż te 25 funtów za internet ?
Orange.co.uk + Option ICON 2 USB Modem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange.co.uk + Option ICON 2 USB Modem
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Blachta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Orange.co.uk + Option ICON 2 USB Modem
Prawidlowy APN to:
orangeinternet
orangeinternet