Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10419
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: krystianb » 2008-10-30, 19:43

Koledzy z http://btsearch.pl/ opracowali mape bardzo podobną to wieprz.net/bts, jedyne różnice to ze w tej jest podział btsow gsm na 900 i 1800 i umts, niestety żeby sie dowiedzieć z jakim mamy do czynienia trzeba na niego kliknąć. Co jeszcze ważniejsze jest aktualna przynajmniej teraz (ostatnia aktualizacja 10.10.2008) czyli zaraz po ogłoszeniu nowych pozwoleń.

http://mapa.btsearch.pl/

Warto też by było dodać do spisu map.

Edit:
Nowa aktualizacja mapy: 11.01.2009r.
Ostatnio zmieniony 2009-01-13, 18:07 przez krystianb, łącznie zmieniany 5 razy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy
Posty: 8187
Rejestracja: 2006-01-07, 15:41
Lokalizacja: Mała miejscowość

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: bob » 2008-10-30, 20:26

krystianb, dobra robota. :ok:

zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy
Posty: 12116
Rejestracja: 2005-10-12, 11:18
Lokalizacja: Wrocław

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: zDaleKi » 2008-10-30, 20:40

krystianb pisze:Warto też by było dodać do spisu map

Bob, dodałeś to?

krystianb, brawo :ok:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.

Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1484
Rejestracja: 2006-07-19, 22:59
Lokalizacja: Żyrardów-okolice

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: Ufo atakuje » 2008-10-30, 20:44

Super sprawa. Jak ją dopracują i połączą ze swoją bazą CID-ów to będzie bajka. :ok:

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11409
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: Jaco » 2008-10-30, 20:46

Wreszcie jest naniesiony mój nadajnik który nadal nie pracuje ale już jest :hurra: :hurra: :hurra:

Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy
Posty: 8187
Rejestracja: 2006-01-07, 15:41
Lokalizacja: Mała miejscowość

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: bob » 2008-10-30, 20:59

BliSki pisze:Bob, dodałeś to?
Jutro zapodam chyba, że ktoś mnie ubiegnie bo mam sesję przerywaną. ;)

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11409
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: Jaco » 2008-10-30, 21:05

Czy tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=128076#128076 może być ? Czy jeszcze dać gdzieś linka?

[ Dodano: 2008-10-30, 21:07 ]
Może to przykleić ? Będzie lepiej widoczne.

Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 717
Rejestracja: 2008-04-25, 18:31
Lokalizacja: EŁK

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: Tomek7 » 2008-10-30, 21:09

jak myślicie w mojej miejscowości ełk znalazłem play Umts i orange Umts choć w telefonie jeszcze nie łapie żadnego z nich ,mniej więcej od kiedy to może sie stać ze bedzie dostępny play umts :cwaniak:

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11409
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: Jaco » 2008-10-30, 21:12

tomok7 pisze:mniej więcej od kiedy to może sie stać ze bedzie dostępny play umts :cwaniak:
Około pół roku. U mnie tak niestety jest tyle że w Erze. Może PLAY będzie szybszy czego Ci życzę.

Awatar użytkownika
YaHooo
** Moderator **
Posty: 18115
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: YaHooo » 2008-10-30, 21:14

krystianb bardzo ładna mapka :ok:

Jest rozróżnienie na 900/1800MHz dobra sprawa. Jak naniosą dane ze swojej bazy to będzie wprost cudownie :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy
Posty: 12116
Rejestracja: 2005-10-12, 11:18
Lokalizacja: Wrocław

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: zDaleKi » 2008-10-30, 21:43

Jaco pisze:Może to przykleić ? Będzie lepiej widoczne.

Tak, trzeba przykleić :ok:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11409
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: Jaco » 2008-10-30, 21:56

BliSki pisze:Tak, trzeba przykleić
Zrobione. :ok:

EmTeeDee

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: EmTeeDee » 2008-10-31, 17:48

tomok7 pisze:jak myślicie w mojej miejscowości ełk znalazłem play Umts i orange Umts choć w telefonie jeszcze nie łapie żadnego z nich ,mniej więcej od kiedy to może sie stać ze bedzie dostępny play umts :cwaniak:

Z tego co ja wiem orange w Ełku nie ma UMTS bo bym go miał a mam tylko EDGE.
Play i Plus ma UMTS a Era HSDPA . Jak widzę w podpisie masz telefon w Erze więc nie widzę powodu żebyś zmieniał sieć bo orange to ja Ci nie polecam!normalne dno!Ale lepszy rydz jak nic , więc na razie się męczę , i zastanawiam się nad modemem i anteną kierunkową tylko ja mieszkam 10km.od Ełku(Lipińskie Małe)i nie wiem czy bym złapał te HSDPA .
W erze możesz dostać na próbę (30dni)modem Huawej E160 i przetestować jak to będzie u ciebie(sam się zastanawiam) nadajniki ery:komin ciepłowni i ul.11listopada. Nadajnik plusa:Tęczowa7(obwodnica)A.Krajowej(wieżowiec) :ok:

Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 717
Rejestracja: 2008-04-25, 18:31
Lokalizacja: EŁK

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: Tomek7 » 2008-11-03, 20:28

Witam w ełku dziś miałem umts!!! naprawdę szybko :D A swoją droga jak kolega napisał to i tak bez znaczenia, bo mam w erze umowę. Aczkolwiek tel osobisty mam w orange i przyda sie czasami wideorozmowa i szybszy net w telefonie.

W
domu 10 km od ełku łapie mi 3g wszystkich sieci, ale tylko do plusa mogę sie zalogować. Myslałem ze do orange tez ale nie da sie :dobani:

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-03, 21:01 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-11-03, 21:02 przez Tomek7, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
YaHooo
** Moderator **
Posty: 18115
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowa mapa "pozwoleń" na BTSy

Postautor: YaHooo » 2008-11-03, 21:04

tomok7 pisze:W domu 10 km od ełku łapie mi 3g wszystkich sieci, ale tylko do plusa mogę sie zalogować. Myslałem ze do orange tez ale nie da sie
Przy takiej odległości to i tak połączenie może być niestabilne, więc nie masz czego żałować. Ponadto jak się zwiększy obciążenie sieci to możesz być wylogowywany z nodeB.
Pozdrawiam YaHooo :)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <

(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)


Wróć do „Anteny GSM oraz problemy z zasięgiem”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: adi393 i 4 gości